TOPlist

Čínský obchodník Alibaba odkoupil podíl v Meizu za 590 milionů dolarů

Alibaba

Čínský gigant a jeden z největších obchodníků vůbec, Alibaba, se rozhodl investovat do známého, rovněž z Číny pocházejícího, výrobce chytrých telefonů – Meizu. Alibaba Group Holdings Ltd. investuje do Meizu Technology Corporation Ltd. (jak se obě společnosti oficiálně jmenují) 590 milionů dolarů, na oplátku obdrží menšinový podíl ve společnosti, zabývající se vývojem a výrobou chytrých telefonů a jiné elektroniky.

meizu alibaba

Tato spolupráce má potenciál vyústit ve vznik řady zajímavých produktů či silného, nabídkového ekosystému. Na jedné straně stojí Meizu s bohatými zkušenostmi s výrobou kvalitního hardwaru a na straně druhé Alibaba, pracující na vlastním operačním systému pro mobilní telefony a navíc disponující zkušenostmi a silným postavením v oblastech internetového obchodování a marketingu.

CEO Meizu, Yongxiang BAI se k investici od internetového obchodníka vyjádřil následovně.

Tato strategická spolupráce s Alibaba Group umožní Meizu dále rozvíjet jak podnikání v oblasti smartphonů, tak také náš ekosystém chytrých zařízení.

Investice ze strany internetového obchodníka (který stojí, mimo jiné, i za v našich končinách známým AliExpressem) by Meizu mohla pomoci na domácím poli v konkurenčním boji nejen proti Xiaomi, ale také například Lenovu, Samsungu či Apple, kteří mají v Číně, kde chytrý telefon na konci roku 2014 vlastnila již přibližně miliarda obyvatel, rovněž velmi silné postavení.

Co podle vás stojí za investicí Alibaba Group do Meizu?

Zdroj: AndroidAuthority.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)