Aktualizace na Android 7.0 Nougat ničí některé telefony Nexus 5X

nexus-5x-nougat

Pravidelné a brzké aktualizace operačního systému jsou vedle přítomnosti čistého Androidu přímo od Googlu hlavními důvody k nákupu telefonu řady Nexus. Právě aktualizace na Android  pro Nexus 5X se však některým majitelům tohoto telefonu příliš nevyplatila.

Máte se bát aktualizovat?

Některé zahraniční uživatele, kteří chtěli svému telefonu dopřát nejnovější Android, totiž výsledek aktualizace nemile překvapil. Namísto startu nového operačního systému se totiž dočkali nekonečné bootovací smyčky. Podle vyjádření jednoho ze zaměstnanců Google se chyba týká pouze „velmi malého“ množství telefonů. Majitelé Nexusů 5X by se tak rozhodně neměli bát aktualizovat. Ostatně i na našem redakčním Nexusu 5X proběhla aktualizace hladce.

nexus 5X

Problém s neustálým restartováním telefonu před naběhnutím samotného operačního systému by dle slov Googlu měl být zapříčiněn hardwarovou závadou. Tato závada se pak údajně vyskytuje pouze u malého množství telefonů Nexus 5X. Pravděpodobnost, že tento problém potká právě vás by tak měla být opravdu velmi malá. Vzhledem k tomu, že se jedná o chybu hardwaru se pak nemá cenu snažit telefon zprovoznit různými softwarovými zásahy. Dobrou zprávou je, že pokud vás tento problém při aktualizaci potká, prodejce by rozhodně měl uznat reklamaci vašeho telefonu.

Aktualizovali jste již svůj Nexus 5X na Android 7.0 Marshmallow?

Zdroj: PhoneArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)