TOPlist

AiraWear: chytré oblečení, které vás namasíruje

airawear_ico

AiraWear je masážní oblečení, které uvolní napětí a bolesti svalů a zad po hodinách strávených u počítače. Kromě toho také pomáhá zlepšit špatné držení těla.

AiraWear je masážní oblečení AiraWear je masážní oblečení

Na crowdfundingovém portálu Kickstarter najdete nespočet vynálezů a zajímavých nápadů. Oblečení AiraWear aspiruje na to, aby se stalo prvním oděvem na světě, který vás nejen zahřeje, ale také namasíruje. V oblečení z kombinace bavlny a polyesteru se skrývá šest masážních jednotek, které lze díky připevnění zipem vyjmout, aby se dalo vyprat.

Masážní jednotka Masážní jednotka

Cílem celého produktu je eliminovat stres a analyzovat a upozornit na špatné držení těla. V běžném životě si masáž můžete užít nejen v zaměstnání a doma, ale například i během cest či řízení auta. Ať už tedy lenošíte doma na gauči, nebo zrovna pracujete v kanceláři, budete si moci vychutnat uklidňující a uvolňující masáž kdykoliv a kdekoliv.

V nabídce jsou dvě provedení: mikina AiraWear Massage Hoodie a vesta AiraWear Massage Vest. Výhodou druhého produktu je, že ho můžete obléknout pod prakticky libovolný oděv – třeba košili, mikinu, sako, bundu nebo kabát. Oba produkty jsou k dispozici ve třech barevných provedeních: šedé, černé a námořnické modré.

Vesta nebo mikina je k dostání ve třech barvách Vesta nebo mikina je k dostání ve třech barvách

Proč ale na webu o zařízeních s Androidem píšeme o masážní vestě a mikině? Protože je masážní program si uživatel může zvolit a nastavit v aplikaci pro chytré telefony. Autoři počítají s podporou platforem Android a iOS. V jednoduchém rozhraní si může vybrat intenzitu od jemné až po silnou, délku masáže a bolestivé body.

Masáž si nastavíte na telefonu Masáž si nastavíte na telefonu

Kromě masírování jsou součástí oděvu také senzory, sledující v průběhu celého dne držení těla. V aplikaci pak můžete vidět aktuální stav, přičemž pokud systém detekuje špatnou pozici, automaticky nafoukne zádovou opěrku a opraví držení těla. Tímto způsobem se můžete snadno zbavit chronických bolestí, způsobených typicky nesprávným sezením u počítače.

Oblečení hlídá i správné držení těla Oblečení hlídá i správné držení těla

Ve statistikách najdete také další zajímavé údaje, jako například informace o délce sezení, stání a délce masáží jednotlivých oblastí.

Součástí jsou také statistiky Součástí jsou také statistiky

Díky velmi tenkým nafukovacím modulům je doplněk AiraWear pod oblečením sotva znatelný. Váží 700 gramů, což víceméně odpovídá hmotnosti mikiny s kapucí. Baterie živící masážní moduly se plně nabije za 2 hodiny a zvládne poté až 3 hodiny masáží. K nabíjení lze použít jakoukoli nabíječku s konektorem microUSB.

Masáž si můžete užít kdykoli a kdekoli Masáž si můžete užít kdykoli a kdekoli

Kde, jak a za kolik oblečení AiraWear pořídit?

Autoři projektu vybírají finance na zahájení výroby na Kickstarteru, kde si jako minimální limit stanovili 75 000 dolarů (asi 1,8 milionů korun), který se již povedlo překonat téměř dvojnásobně. Případní zájemci se mohou přidat až do nedělního odpoledne, kdy kampaň končí.

Aktuálně lze pořídit vestu za 119 dolarů (asi 2900 Kč) nebo mikinu za 149 dolarů (cca 3600 Kč), přičemž do Česka je nutné připočítat ještě poštovné ve výši 20 dolarů (asi 500 Kč). Předpokládaný termín dodání je listopad tohoto roku.

Zdroj: kickstarter.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)