BubblePod vám pomůže nafotit dokonalé panoráma

6ba1f23f6bee8aa95278614433f1515d_large

Čas od času se mrkneme na crowdfundingový server Kickstarter, abychom se přesvědčili, že nezávislí vývojáři všeho možného neusnuli na vavřínech a vymýšlejí další a další nápady, za které inkasují peníze od dobrovolných přispívajících. Jakmile se vybere požadovaná částka, projekt dostává zelenou a s nasbíranými penězi se vývojář pustí do práce. Pro investory jsou pak v zásobě bonusy, výhody a samozřejmě i předplatné konkrétního produktu.

Jedna z kampaní na serveru Kickstarter se zaměřuje na mobilní telefony a způsob pořizování panoramatických fotografií. Ty si na svém telefonu vyzkoušel snad asi každý. Vezmete mobil do ruky, spustíte nahrávání a pak pomalým a co možná nejplynulejším pohybem opíšete kruh 360 stupňů. Jenže tu a tam jste moc rychlí, jindy zase moc pomalí, pak si zase šlápnete na tkaničku… dobře, za takové nešiky vás samozřejmě nemáme, jen se snažíme naznačit, že ač je možnost pořízení panoramatické fotografie super nápad, chce to relativně pevné nervy a ruku.

6ba1f23f6bee8aa95278614433f1515d_large

Řešením by pro některé fotografy mohl být gadget nazvaný BubblePod, který právě překročil vytyčenou metu a půjde tedy do produkce. Tahle věcička, která připomene kuchyňský robot bez typické nádoby totiž slouží jako rotující základna, do které uchytíte svůj mobil. Protože je vyloučen faktor nestabilní lidské ruky, je dosaženo rotace s absolutní přesností. A speciální program pro Android, iOS či BlackBerry dodávaný společně se stojanem se postará o vytvoření panoramatické fotografie ve vysokém rozlišení. Základna navíc díky pogumovanému „podvozku“ dobře drží i na hladkých materiálech a docela překvapí i nástavec, pomocí kterého můžete základnu připevnit i na hrdlo lahve od vína (a nejspíš i od jiných nápojů).

3f887d71c005bbb4a0efc73e27b8a0ad_large

Docela zajímavá věcička, ale jsme zvědavi, kdo bude ochoten dát 20 Liber (či 35 za verzi s širokoúhlou čočkou) jen proto, aby mohl pořizovat lepší „nudlovité“ fotky. Co vy, patříte mezi příznivce panorámat? Na příklady skvěle vypadajících 360° obrázků se podívejte na oficiální kickstarterové stránce projetku.

 

BubblePod – Concept Development

BubblePod - Concept Development

 

Zdroj: Kickstarter

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)