WhatsApp spouští funkci hlasových hovorů pro všechny

whatsapp_voice_ico

Až dosud byla funkce hlasových hovorů v komunikační aplikaci WhatsApp dostupná jen vybraným uživatelům, nicméně od včerejška je dostupná všem. Podmínkou je aplikace ve verzi 2.12.5 či novější (většina zdrojů ovšem uvádí jako minimální verzi 2.12.19).

Hlasové hovory se aktivují automaticky s aktualizací, která přinese přepracované uživatelské rozhraní se třemi záložkami: konverzace, kontakty a dlouho očekávané hovory, kde najdete výpis odchozích, příchozích a zmeškaných volání.

Jak telefonovat s WhatsApp? Stačí poslední verze aplikace!

Zahájení hlasového hovoru je, jak bychom od aplikace tohoto formátu čekali, snadné – stačí buď klepnout na příslušnou ikonu v chatu, nebo přejít na kartu pro telefonování a vybrat kontakt. Aby funkce fungovala, je nutné, aby obě strany měly nainstalovanou poslední verzi aplikace. Během hovoru jsou k dispozici funkce hlasitého handsfree a ztišení mikrofonu.

Instalační balíček programu WhatsApp v aktuální verzi najdete kromě oficiálních stránek také na alternativním zdroji APK Mirror, samozřejmě by měl být dostupný i přes oficiální repozitář Obchod Play.

WhatsApp spouští funkci hlasových hovorů pro všechny WhatsApp spouští funkci hlasových hovorů pro všechny

WhatsApp je původně aplikace pro zasílání textových zpráv, která je k dispozici pro zařízení se systémem Android, BlackBerry, iOS a Windows Phone. Ke komunikaci využívá připojení k síti 3G nebo Wi-Fi (je-li k dispozici), tudíž za jednotlivé zprávy nejsou účtovány žádné poplatky ze strany operátora (kromě ceny za připojení k Internetu).

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Zdroje: Android Central, Android Police, AndroidPIT.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)