Aplikace Test Your Android: Otestujte telefon na správnou funkčnost

test your android aplikace

Dostal se vám do ruky nový či použitý telefon a zajímá vás, zda všechno funguje jak má? Po chvilkovém hraní si jistě utvoříte základní představu o funkčnosti i dovednostech, rychlý pohled do nastavení také spoustu prozradí. Podrobné shrnutí všech informací o funkčnosti však letmé vyzkoušení a spuštění pár aplikací nezastoupí – Test Your Android nabízí otestování možného i nemožného na jednom místě bez nudných a nic nevypovídajících dat.

Test Your Android prověří funkčnost Android telefonu i tabletu

Bezplatná aplikace Test Your Android si bere na paškál vše, co by vás na testovaném telefonu mohlo zajímat. Na rozdíl od benchmark testů se nestará, jak si telefon stojí oproti konkurenci – přináší pouze poznatky o konkrétním telefonu a vybaví vás podmínkami na vyzkoušení potřebných funkcí, včetně těch, které si vyhodnotíte sami pouhým pozorováním.

Seznam funkcí k libovolnému otestování je opravdu bohatý. Zahrnuje mimo jiné:

  • Monitorování CPU, spotřebovávání dat i paměti v reálném čase
  • Barevné testování LCD displeje
  • Test obou fotoaparátů
  • Test citlivosti displeje a Multi-touch test
  • Test GPS
  • Test kompasu, proximity senzoru, akcelerace
  • a mnoho dalšího

Přístup k dalším podrobnějším informacím

Kromě zmíněného testování se dostanete také k zajímavým informacím, které nejsou viditelné přímo v nastavení telefonu. Jedná se například o stav baterie nebo podrobnější informace o funkcích – a to až do té míry, že aplikace vyjmenuje i dostupná nastavení a filtry fotoaparátu.

Test Your Android
Test Your Android

Vyzkoušejte i alternativu Z – Device Test

Ačkoli je Test Your Android užitečnou aplikací shromažďující data na jednom místě, rozhraní by mohlo být o poznání lepší. Pokud vám aplikace nesedne, můžete vyzkoušet Z – Device Test ze stejného soudku – oproti Test Your Android se liší hlavně vizuálním zpracováním a uživatelským rozhraním.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)