TOPlist

Telefon Tonino Lamborghini Antares – luxusní stylovka s Androidem za 81 000 Kč

tonlambantares_ico

Víte, jaká je nejhorší věc na tom, když jste velice bohatí? Pokud jste doma, nikdo neví, že vlastníte Lamborghini. Naštěstí pro oligarchy po celém světě se nyní můžete pochlubit novým mobilem s logy Lamborghini a připomenout tak všem, že rozhodně nesmrdíte korunou ;).

V prosinci se totiž začne prodávat nový stylový smartphone Tonino Lamborghini Antares, jehož cena bude 2 500 britských liber, respektive 4 000 amerických dolarů, což v přepočtu činí (bez daně a cla) něco kolem 81 tisíc korun.

Je jasné, že hlavním rysem telefonu v této cenové relaci bude elegantní a neotřelý vzhled, zatímco technické parametry odpovídají spíše střední třídě. Obrazovka s úhlopříčkou 4,3″ a rozlišením 960 x 540 obrazových bodů jistě neoslní fajnšmekry, a to ani přesto, že je chráněna odolným sklem Gorilla Glass.

Z dalších specifikací zmiňme čtyřjádrový procesor, běžící na rychlosti 1,5 GHz (pravděpodobně se jedná o loňský Qualcomm Snapdragon S4), 2 GB operační paměti a 32 GB interního úložiště, které je možné rozšířit o dalších až 32 GB paměťovou kartou formátu microSD (ta je údajně součástí balení). Zařízení má dva fotoaparáty – hlavní na zadní straně s rozlišením 13 Mpx a přední 5 Mpx. Milovníky kvalitního zvuku určitě potěší stereo reproduktory a zesilovač značky Yamaha. Jako operační systém je nainstalován Android 4.2 Jelly Bean s vlastní grafickou nadstavbou.

Budeme-li brát v úvahu jen technické parametry, můžeme konstatovat, že odpovídají například Motorole Moto G, která se prodává v přepočtu za necelé 4 000 Kč. V tomto případě se ale platí za značku a pocit, že stejný telefon nemají tisíce lidí po celém světě.

Přístroj bude k dispozici v několika barevných variantách Přístroj bude k dispozici v několika barevných variantách

Přístroj bude k dispozici v několika barevných variantách, přičemž všechny jsou provedeny z nerezové oceli s koženými prvky. Krabička, ve které se telefon bude prodávat, je vyrobena z hliníku. V prosinci startují prodeje v Rusku a Číně, na jaře pak také v Itálii, Velké Británii a Spojených státech. Následovat budou také Německo, Švýcarsko, Francie a několik dalších zemí.

Zatím se můžete kochat na oficiálních stránkách tohoto telefonu.

Zdroje: Hi-Tech, CNET.uk, Digital Trends, Android Guys a Android Headlines.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)