Telefon LG G3 – vlajková loď s QHD displejem a ukázka hodinek LG G Watch

LG G3 cover

Společnost LG dnes oficiálně představila nového krále svého portfolia s označením LG G3. Tento kousek míří do nejvyšších pater mobilní elektroniky. Představení se konalo v Londýně, tak se na něj pojďme blíže podívat. LG G3 je nástupcem LG G2. Jak bývá u nástupců zvykem, přináší několik zásadních vylepšení. Věc, které si všimnete na první pohled, je působivý displej. Ten narostl na velikost 5,5 palce a disponuje rozlišením QHD. To dává jemnost 538 pixelů na palec, což je jistě úctyhodné číslo. Jestli jste si v první chvíli řekli, že 5,5 palcový telefon musí být obří, můžeme konstatovat, že velikostně se velmi podobá HTC One M8 (146.4 x 70.6 x 9.4 mm).

lg-g3

Zpracování

LG se nás snaží přesvědčit, že LG G3 není objemným pádlem. Video, které najdete níže, ukazuje, že u LG G3 vás ani na okamžik nenapadne, že držíte v ruce tak velký telefon. Musíme říci, že podle prvních dojmů se tomuto tvrzení dá věřit. Díky dobře využité přední straně, kde kolem displeje nejsou zbytečně velké plochy, se telefon rozměry moc neliší od svých (displejově) menších konkurentů. LG svůj design nazývá pojmem „Floating Arc“. Použitým materiálem je plast, imitující kov. Důležité je, že i přes použitý materiál, LG zachovalo vyměnitelnost baterie.

http://youtu.be/BDIzu2yWWLw

Specifikace LG G3

  • Procesor: čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz.
  • Displej: 5,5 palce s QHD rozlišením (2560 x 1440).
  • Operační paměť: 2 GB / 3 GB.
  • Úložiště: 16 GB / 32 GB.
  • Paměťová karta: ano, až 128 GB.
  • Fotoaparát: 13 MPx s funkcí OIS+; přední: 2,1 MPx.
  • Baterie: 3000 mAh (vyměnitelná).
  • Rozměry: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm.
  • Hmotnost: 149 g.

[aps_product_sz image=“https://www.svetandroida.cz/wp-content/plugins/sz-catalog-extend/catalog-default.png“ title=“Katalog Android zařízení“ subtitle=“Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání…“ desc=“Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.“ button=“Zobrazit katalog“]

lg g3 0520

Můžeme říct, že specifikace ničím nepřekvapí ani neurazí. Jedná se zkrátka o standard letošních vlajkových lodí. Zajímavou věcí, pro kterou se LG rozhodlo, je, že velikost paměti RAM bude záviset na velikosti úložiště. Pokud si tak koupíte 16GB verzi, dostanete telefon s 2GB operační pamětí. Pokud sáhnete po 32GB variantě, RAM bude mít hodnotu 3 GB. Kladně hodnotíme možnost rozšíření vnitřního úložiště o paměťové karty. Ty mohou mít velikost až 128 GB.

Fotoaparát a video

LG umí udělat fotomobil, jenž nijak nezaostává za konkurencí. Stejně tomu je i u LG G3. V přístroji najdeme hlavní fotoaparát s rozlišením 13 MPx a přední s rozlišením 2,1 MPx. Jak říká LG, nová vlajková loď by měla být schopna pořídit kvalitní snímky bez ohledu na světelné podmínky. K zaostřování byl použit Laser Auto Focus. LG G3 je prvním telefonem, který touto technologií disponuje. Měla by urychlit ostření a dobře fungovat za zhoršených světelných podmínek. Nechybí ani optická stabilizace OIS+. Výrobci svou pozornost letos hodně zaměřili na „selfie“ fotky. K těm je povětšinou použit přední fotoaparát a výsledky pak visí na Faceboocích, Instagramech a tak dále. LG přišlo se zajímavou vychytávkou. Telefon rozpozná vaši zaťatou pěst a automaticky odstartuje třísekundový odpočet. Pocit z pořízeného videa by měl umocnit kvalitní reproduktor o výkonu 1 W s technologií Boost AMP, jež zajišťuje plnější a čistší zvuk.

Software

Novinka dorazí na trh s aktuálním systémem Android 4.4.2 KitKat. LG do svých telefonů zakomponovává uživatelskou nadstavbu LG UI. V LG G3 se objeví kromě více či méně viditelných upgradů i několik nových funkcí. Asi nejvíce nás zaujal systém upomínek „Smart Notice“. LG slibuje, že v dané funkci bychom měli nalézt chytrou virtuální asistentku, jež nám připomene odpovědět na zmeškaný hovor. Možností by ale mělo být více. Například vám asistentka může nabídnout odinstalaci aplikací, které jste již měsíce nepoužili nebo navrhne zapnout Wi-Fi ve chvíli, kdy dorazíte domů. Uvidíme, jak to bude vypadat v praxi.

LG G3 hands on

Vylepšena byla i nativní klávesnice s názvem „Smart Keybord“, jež prý snižuje chybovost až o 75 %. LG myslí i na bezpečnost. Technologie, jako Content Lock (umožní zamykat jednotlivé soubory), Kill Switch (vzdálené smazání obsahu telefonu) nebo Knock Code (odemykací PIN), budou jistě užitečnými společníky.

Příslušenství a konektivita

Konektivita dnešních vlajkových lodí je na vysoké úrovni. Nejinak je tomu u LG G3. K dispozici je Wi-Fi s podporovanými standardy 802.11 a/b/g/n/ac. Samozřejmostí jsou sítě 4. generace či LTE. Nechybí ani NFC či Bluetooth 4.0.

LG_G3_QuickCircle_Case_Metallic_Black

Stejně jako HTC, se i LG rozhodlo top model vybavit funkčním pouzdrem. To dostalo název QuickCircle. Kromě ochrany telefonu umožní pouzdro seznámení s notifikacemi či hodinami i bez toho, abyste jej museli odklopit. LG G3 bude možné i bezdrátově nabíjet.

LG G3 : QuickCircle™ Case

LG G3 : QuickCircle™ Case

Dostupnost a cena

Pokud se na novinku nemůžete dočkat, pak byste měli 28. května zamířit do holešovického Alza Showroomu, kde bude LG G3 od 9 hodin vystaven. Co se ceny týče, vlajková loď se začne prodávat za 16 199 Kč v případě 16GB verze a 17.199 Kč v případě 32GB. Začátek prodeje byl stanoven na 1. července. Předobjednávky startují zítra v eshopech Alza a Kasa.

LG G Watch

Pokud jste se dívali na přenos konference korejského výrobce, možná jste zaregistrovali hodinky položené vedle LG G3. Nejedná se o nic jiného než LG G Watch. O nich se mluví již od chvíle, kdy Motorola přišla se svými Moto 360. Obě zařízení spojuje operační systém Android Wear. LG nám o nich dnes neřeklo takřka nic. Již ze dřívějška však víme, že by se měly ukázat během června. Dnes se objevila spekulace, že by hodinky mohly obsahovat 3G modul.

lg-g-watch-g3

LG-G-Watch-colours

 Přijďte si technologické novinky osahat na Android RoadShow! Registrace do Ostravy spuštěna.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)