TOPlist

Šťastlivec koupil Nexus 5 s Androidem Key Lime Pie

nexus5_klp

Zábavná historka se přihodila jednomu z novopečených majitelů Nexu 5. Poté, co rozbalil svůj dlouho očekávaný telefon, se chtěl podívat, jaká verze Androidu je v telefonu nainstalována. Ke svému překvapení zjistil, že není vlastníkem Nexu s Androidem 4.4 KitKat, ale pravděpodobně dostal jeden z testovacích kousků, kde je ještě verze systému pojmenována jako Key Lime Pie.

Nefinální sestavení se prý projevuje zasekáváním, chybami, nestabilitou a pády aplikací. Dokonce i pořízení níže uvedeného snímku obrazovky prý bylo doslova utrpením.

Nexus 5 s Androidem Key Lime Pie Nexus 5 s Androidem Key Lime Pie

Další zajímavostí je, že při spuštění tohoto Nexu 5 se objevuje animace z Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich a telefon samotný je v nastavení označen jako Hammerhead. Obvykle, když zákazník koupí zařízení se starším firmwarem, je mu hned po připojení k Internetu nabídnuta aktualizace na nejnovější verzi, což se ale v případě Key Lime Pie nestalo (a u testovacích sestavení se tak ani neděje).

Šťastlivec koupil Nexus 5 s Androidem Key Lime Pie Šťastlivec koupil Nexus 5 s Androidem Key Lime Pie

KitKat si tedy majitel musel nainstalovat sám skrze tovární image. Nu, alespoň bude mít co vyprávět svým dětem a vnukům ;)

Samozřejmě musíme počítat s tím, že celý příběh včetně snímku obrazovky může být podvrhem. Zatím ale žádný ze zdrojů věrohodně nepotvrdil, že se jedná o podvod.

Zdroje: MobilTelefon, Android and Me, Phone Arena, XDA, Talk Android a Übergizmo.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)