TOPlist

Sony spouští službu My Xperia, která najde a ochrání telefon

sony_my_xperia_ico

Někteří výrobci telefonů a několik aplikací třetích stran nabízí jednoduchý způsob, jak vypátrat ztracený nebo odcizený telefon. Nyní s touto službou přichází také společnost Sony, která ji nabídne pro některé ze svých chytrých telefonů. Jmenuje se „My Xperia“ a kdo sleduje dění kolem tohoto japonského výrobce, nebude mu tento termín cizí – k vidění byl v nedávno uniklé ROMce s Jelly Beanem pro Xperii S a mluvilo se o něm také v souvislosti se žádostí o ochrannou známku.

Pointa je velmi jednoduchá: uživatel zaregistruje svůj telefon na webu MyXperia.com, kam se může přihlásit skrze svůj účet Google. Když pak dojde ke ztrátě nebo zcizení, bude mít majitel několik možností, které na oficiálním blogu Sony Mobile vysvětlil Marcin Zielinski: „Jsme si vědomi toho, že telefon Sony Xperia je stejně důležitý, jako jiné cennosti, jako jsou peněženky a klíče, a je snadné ho ztratit. … Když se to stane, „My Xperia“ vám pomůže zjistit polohu a najít telefon a zajistit, aby se soukromé informace nedostaly do nepovolaných rukou.“ Konkrétně bude možné přes webové stránky provádět následující akce:

  • Vyhledání telefonu a zobrazení jeho polohy na mapě.
  • Zvukový alarm, který bude fungovat i v tichém režimu.
  • Zamknutí telefonu pro ochranu soukromých informací a zobrazení zprávy s kontaktem na majitele.
  • Vymazání interní i externí paměťové karty v případě potřeby.
Úvodní stránka webu My Xperia Úvodní stránka webu My Xperia

Sony plánuje postupné spouštění služby (nyní běží v pilotním provozu) – jako první by se měli dočkat majitelé Xperií Acro S v severských zemích. V následujících týdnech a měsících budou následovat další telefony s Androidem 4.0 z roku 2012. Funkce My Xperia bude do telefonů, pro které bude poskytnuta, instalována jako aktualizace.

Samozřejmě se očekává, že čerstvá vlajková loď Xperia Z bude mít tuto funkci v základní „palubní výbavě“, stejně jako všechna zařízení, která Sony představí na Mobile World Congressu.

Zdroje: Android Central a blog Sony Mobile.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)