Smart Lamp – chytrá žárovka od LG

lg smart lamp320

V dnešní době nás už asi jen tak něco nepřekvapí. Přeci jen poslední dobou se rozmáhá trh s chytrým příslušenstvím opravdu ve velkém. Za jednoho z hlavních inovátorů, který se nebojí zariskovat, se považuje jihokorejská společnost LG, která představila žárovku LG Smart Lamp s technologií Smart lighting.

lg-smart-lamp

Chytré žárovky Smart Lamp stačí našroubovat do jakékoliv lampy a poté spárovat s vaším telefonem. Pokud tak učiníte, můžete si pohrávat s intenzitou svícení nebo žárovku a skrze telefon zapínat či vypínat. Thomas Edison by se asi divil, kdyby mu někdo někdy řekl, že se jeho vynález bude ovládat mobilním telefonem. LG uvádí, že žárovky při cirka 5 hodinách svícení denně vydrží až 1o let. K jejich ovládání je zapotřebí mít Android ve verzi minimálně 4.3. Tím však chytré žárovky nekončí. Nabízejí také speciální režim párty, ve kterém žárovky blikají v různých barvách podle toho, jakou si pustíte doma hudbu, kterou zaznamenává mikrofon telefonu. Pokud vám někdo volá, žárovky se rozblikají a již si tak nemůžete stěžovat, že byste si volání nevšimli. Žárovky lze také nastavit tak, aby se rozsvítily podle časového plánu, což se může hodit, pokud odjedete mimo domov a chcete navodit dojem, že v domě stále někdo je.

LG plánuje uvolnění žárovek Smart Lamp k prodeji v Jižní Korei za pár dní za cenu v přepočtu 600 Kč. Zatím není jasné, jestli se žárovky prodívají i do Spojených státu nebo do některých zemí Evropy. Jak taková žárovka funguje, si můžete prohlédnout na videu, kde se spárovala s LG G Pro 2. Chtěli byste mít doma chytré žárovky, které obstarají i osvětlení pro párty?

LG SMART LAMP(LED) Test with GPro2

LG SMART LAMP(LED) Test with GPro2

 

Zdroj: gsm, phoneArena.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)