RoBoHoN: Nejroztomilejší tančící smartphone z Japonska

robohon – roztomilý smartphone

Nejroztomilejší smartphone současnosti nese jméno RoBoHoN a umí kromě klasických hovorů i tančit nebo poslouží jako projektor. Život mu dalo – jak jinak – Japonsko a prodej bude zahájen začátkem příštího roku. Dokáže být robot od společnosti Sharp hrdým konkurentem klasických smartphonů i co se specifikací týče?

RoBoHoN – největší zbraní je roztomilost

RoBoHoN je unikátní chytrý telefon v podobě malého robůtka. Vleze se do kapsy a nabídne řadu netradičních funkcí. Vyrábí ho společnost Sharp a představen byl na největší exhibici více či méně podivných technologických výdobtků a startupů CEATEC 2015 v Japonsku. Jeho největší zbraní je bezesporu roztomilý vzhled – specifikacemi příliš neoslní. Disponuje 2“ dotykovým displejem, na který se vejdou současně pouze čtyři ikony. Modifikovaný systém je postaven na Androidu a celé zařízení se z větší části ovládá hlasem.

robohon roztomilý smartphone

Na hlavičce má RoBoHoN malý projektor spolu s fotoaparátem, dále podporuje 4G LTE internet a disponuje i fyzickými tlačítky pro ovládání v rušnějším prostředí. Celé zařízení působí spíše jako hračka, což je samozřejmě součástí plánu. Smartphone robot je určen pro ovládání hlasem, podporovaným jazykem je zatím pouze japonština. Na požádání zatančí, umí chodit, pořídí fotografii nebo vytočí číslo z kontaktů.

RoBoHoN(ロボホン)コンセプトムービー

RoBoHoN(ロボホン)コンセプトムービー

Mezi další povely patří i promítání fotografií skrze malý projektor nebo odpovídání na přijaté zprávy. V mateřském jazyce funguje ovládání opravdu intuitivně a robot sám odtuší i příkaz, který se mírně liší od původního znění.

Specifikace

  • Displej: 2″
  • Rozlišení: 320 x 240 pixelů
  • Procesor: Snapdragon 400
  • Výška: 19,5 cm
  • Váha: 390 gramů
  • Konektivita: 3G/LTE/WiFi (802.11 b/g/n)

Cena a dostupnost

RoBoHoN se má pohodlně vejít do kapsy a k lepšímu uchycení baculatého těla má posloužit i klip na přední straně, kterým se robot roztomile zachytí. Vyroben je převážně z plastu a šmrnc mu dodávají kožené detaily na botách a uších. Společnost Sharp zatím s cenou nevyrukovala, je však téměř jisté, že se čísla nebudou nijak nízká. RoboHon pravděpodobně smartphony většiny lidí nenahradí, je to i tak milý výstřelek a vtipná hračka, která si najde v srdci budoucích majitelů místo. Na trh zamíří už počátkem příštího roku.

Zdroj: Oficiální stránka výrobce

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)