Ring – chytrý prsten, kterému neodoláte

smart ring

Poslední dobou již nemůžeme říkat, že na Android je nedostatek příslušenství. Když si to tak krátce shrneme, máme tu už prakticky na každou část těla něco chytrého. Nyní jsou na řadě prsty, konkrétně ukazováček. Na ten si totiž můžete nasadit novinku v podobě prstenu, kterým lze jednoduchými pokyny ovládat váš smartphone nebo dokonce i psát. Za prstenem stojí japonská společnost Logbar, která prsten vyvíjí již 2 roky.

cdfb3b6c21d938cfcb2878d3faf5c12e_large

Ring disponuje pohybovým čidlem, které umí rozeznat detailně pohyb a společně s vlastní abecedou nebude mít problém, když ve vzduchu napíšete nějaké písmeno. Prsten pohyb rozezná a převede ho do telefonu jako písmeno. To však ale není ani zdaleka vše. Pomocí HUBu lze prstenem ovládat i zbytek domácí elektroniky a to třeba ovládání světla, jak se můžeme přesvědčit na videu. Na prstenu jsou také tři malé LED, které vás upozorní na nějakou zprávu, email nebo například SMS. Kromě problikávání LED, prsten také jemně zavibruje. Výrobce se snaží také vymyslet jak propojit tento prsten s platební bránou, ale prozatím se s touto funkcí nepočítá.

5b1f55d019d951214d329cf8380d4532_large

Konektivita je zaručena skrze Bluetooth 4.0 a měl by běžet na Androidu 4.4 a výš. Miniaturní baterie zvládne až 1000 gest a ptáte se jak se prsten dobíjí? Prsten nemá žádné konektory vzhledem ke své velikosti, takže vývojáři vymysleli malý stojánek, přes který se dobíjí. Pro prsten je také připraven RingStore, kde si můžete stáhnout další aplikace, jako například aplikaci na focení, kde malou dotykovou plochu na prstenu můžete použít jako spoušť. Pokud se vám tento projet zalíbil, můžete si první kousky, které dorazí v létě, pořídit na Kickstarteru za cirka 4000Kč. Chcete být pánem prstenů? Jeden prsten vládne všemjeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže.

Ring Shortcut Everything You Need – The New Technology By Logbar Inc 2014

Ring Shortcut Everything You Need - The New Technology By Logbar Inc 2014

 

Zdroj: wiki, logbar, phoneArena

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (25)