TOPlist

Najděte v sobě umělce. Tyto aplikace probudí talent u každého

mobilním umělcem hned – náhleďák

Cítíte, že ve svém jádru jste kreativní člověk, ale ještě jste v sobě neobjevili skrytý talent? Možná víme, jak vám pomoci ho objevit. V Obchodě Play se nachází řada aplikací, které vám pomohou s kdečím. Ať už s motivováním sebe sama k lepším výkonům nebo k lepší organizaci svého života. Aplikace vás totiž ve správném podání mohou ledacos naučit. Tak se na ně pojďme podívat.

1. Tužka, papír a šikovné ruce

Jak kreslit

Možná jste si na sobě všimli, že rádi čmáráte na papír všelijaké kresby. Jasně, většinou jsou to panáčci ve stylu „stickmana“, ale baví vás to a máte fantazii. Ta je v malířském oboru velmi důležitá a pokud jí máte dostatek, máte zpola vyhráno. Samotná technika kreslení se totiž dá naučit a vypilovat se dá časem.

A právě s technikou kreslení vám pomůže aplikace „Jak kreslit“. Je určena zejména začínajícím kreslířům a naučí vás všechny důležité prvky kresby, zejména zvířat a různých postaviček. Co si budeme povídat, nakreslit libovolné zvíře tak, aby vypadalo jak má, může být poměrně těžký oříšek. Zejména pak, když neznáte detailně anatomii kreslených zvířat. Aplikace „Jak kreslit“ vám poskytne 60 jednoduchých návodů, jak zvířata, postavičky a některé věci správně kreslit. Jediné co potřebujete je tužka a papír (v začátcích nejlépe čtverečkovaný). Za pár hodin se tak klidně můžete pustit například do tvorby vlastního komiksu.

How to Draw - Easy Lessons
How to Draw - Easy Lessons

Drawing The Human Body

Až ovládnete kresbu zvířat, můžete postoupit na vyšší level. Tím je kresba detailů lidských tváří a těl. Pokud chcete, aby tvář na papíře vyvolávala emoce, budete se muset naučit pracovat s detaily. S tím vám může pomoci aplikace Drawing The Human Body, do češtiny trochu hůře přeložená jako „kresba lidské tělo“.

Na výběr máte z desítek ukázek všech možných částí těl i obličejů. Od uší, přes oči a ústa až po nohy a ruce. Vše uvidíte v několika krocích, které vám budou ukazovat postup, kterým se máte ubírat. Díky této aplikaci již vaše postavičky nebudou vypadat jako „stickmani“ či „hlavonožci“, ale jako opravdové lidské bytosti. No a s trochou tréninku budete za nějaký ten čas moci konkurovat třeba i věhlasným kreslířům.

Drawing The Human Body
Drawing The Human Body

2. Skrývá se váš talent v hudbě?

Learn to Sing – Sing Sharp

Pokud vám tužka k ruce nepřirostla, možná s vámi zacloumá trocha dobré muziky. Ano? To znamená, že máte hudbu rádi a možná, že si i občas zazpíváte. Myslíte si ale, že váš zpěv není zrovna oslnivý? Pokud jste se o tom již přesvědčili nahráním vlastního pěveckého výkonu, nevěšte hlavu. Zpěv se sice nedá naučit tak snadno jako kreslení, ale pokud budete pečlivě trénovat, budete se divit, jak se váš zpěv bude zlepšovat. Tedy, pokud v sobě máte alespoň trochu hudebního sluchu. To je jediná podmínka, bez které to prostě nepůjde.

Aplikace Learn to Sing – Sing Sharp vám pomůže s učením zpěvu a jeho trénováním kdykoli a kdekoli. Dokáže vám pomoci naladit svůj hlas do správné tóniny pomocí nástroje, připomínající digitální ladičku. Poté se můžete vrhnout na zpěv samotný. Na displeji uvidíte text vybrané skladby a také notové linky, ve kterých běží melodicky rozmístěné bloky podle toho, jaký tón hlasu má vaše hrdlo vyloudit. Ihned vidíte, zda zpíváte správně či zda jste úplně mimo. Možná, že z vás nikdy nebude talent jako Pavarotti, ale Lea Beránka byste trhnout rozhodně mohli.

Music Maker Jam

Pokud hudbu nadevše milujete, ale na zpěv talent prostě nemáte, můžete to zkusit jinak. Teď si nasaďte pořádná sluchátka, stáváte se DJem. Tedy ne tak doslova, ale aplikaci Music Maker Jam rozhodně nechcete pouštět z reproduktoru telefonu. Tato aplikace je totiž pro vytrvalé běžce, kteří svou tvorbu nezahodí hned po pár přešlapech. Pokud jste již někdy zkoušeli hudbu elektronicky vytvářet, pravděpodobně jste již někdy slyšeli o PC programu FL Studio. Music Maker Jam má s touto aplikací mnoho společného, byť je mnohem jednodušší.

Ihned po stažení aplikace máte k dispozici jeden žánr elektronické hudby. Každý měsíc můžete zdarma vyzkoušet tři další žánry zdarma, přičemž vůbec nemusí jít o elektronickou hudbu. Výhodou je, že při tvorbě můžete žánry libovolně kombinovat, takže výsledek může být v podstatě jakýkoli. Ke stažení je k dispozici hromada žánrů, které obsahují stovky a tisíce hudebních smyček, které můžete libovolně míchat a skládat za sebe, měnit jim melodii a přidávat efekty.

Aplikace samotná je zdarma, ale pokud vám nebudou stačit zdarma dostupné žánry, můžete si za další připlatit v rozmezí od 45,- do 100,- Kč.

Music Maker JAM: Beatmaker app
Music Maker JAM: Beatmaker app

Podařilo se ve vás probudit skrytý talent? Pokud ne, zkusili jste to alespoň? Nebo víte, že váš talent bude ještě v nějaké jiné oblasti? Dejte nám o tom vědět v komentářích.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)