TOPlist

PandaCheck: aplikace se kterou vyzrajete na čínské e-shopy

PandaCheck titul

Ať už u čínských obchodníků nakupujete pravidelně, nebo služby těchto e-shopů využíváte pouze příležitostně, pravděpodobně víte, že v jejich záplavě není dvakrát jednoduché se zorientovat. I když vybíráte zboží pouze u ověřených obchodů, nad porovnáváním jejich cen můžete strávit poměrně hodně času. Na pomoc však přichází aplikace PandaCheck, díky níž naleznete nejnižší cenu vámi zvoleného produktu během pár vteřin, a to není zdaleka vše…

Nejen srovnávač cen

Základní funkce této aplikace je jednoduchá – srovnat ceny napříč vybranými e-shopy. Těch je aktuálně v databázi celkem 126 a nejedná se výhradně o vyloženě čínské obchodníky. V aplikaci tak vedle známých e-shopů původem z Číny nalezneme například také ebay nebo Amazon. Tvůrci PandaCheck přitom tvrdí, že všechny obchody zařazené do vyhledávání prošly procesem schvalování a hodnocení spolehlivosti, bezpečnosti a dalších aspektů. A nejen to, v aplikaci naleznete soupis všech takto ověřených obchodů, a to včetně poměrně detailní recenze každého z nich. Do jaké míry budete slovům tvůrců důvěřovat je však na vás a vyhledávání můžete omezit jen na pár obchodů, o kterých máte dobré reference vy osobně.

Vyhledávání samotné pak probíhá zcela bezproblémově a spolehlivě. Vedle možnosti zobrazovat výsledky vyhledávání pouze v rámci zvolených obchodů lze také filtrovat cenové rozpětí, možnost platit přes PayPal nebo doprava zdarma. Výsledky pak lze řadit dle relevance nebo nejnižší / nejvyšší ceny. Po rozkliknutí vybrané cenové nabídky daného produktu se pomocí aplikace PandaCheck dostanete na stránky daného e-shopu. Po delším podržení prstu na konkrétní cenové nabídce produktu dostanete možnost stránku s produktem sdílet, otevřít ve vašem prohlížeči nebo přidat do oblíbených. Výsledky vyhledávání lze zobrazovat v seznamovém výpisu nebo mřížce.

Vedle samotného vyhledávání konkrétních produktů naleznete v aplikaci také celou řadu kategorií jako například Android, oblečení, počítače, gadgety a jiné. V těchto kategoriích se pak zobrazují různé zajímavé, nebo zlevněné produkty – jedná se o ideálního zabijáka času pro příznivce bezcílného brouzdání čínskými obchody. Kategorií je na výběr opravdu požehnaně a uživatel si tak může vybrat které z nich se mu mají na domovské stránce zobrazovat. Mezi kategoriemi se pak přechází pomocí posouvání do stran.

Pokud už opravdu nevíte co s volným časem, využijete funkci Shake it. Po zatřepání s telefonem se vám pak vždy zobrazí náhodná kategorie zboží. Zajímavé novinky (nejen) o čínských e-shopech se pak dočtete na blogu tvůrců – v angličtině pochopitelně. Poslední zajímavou službou, kterou PandaCheck nabízí, jsou kupony. Opět zde máme kompletní výpis všech obchodů, u nichž se však tentokrát nalézá bublina s číslem označujícím počet aktuálně dostupných kuponů. Tyto kupony pak obvykle představují slevové kódy, pomocí kterých můžete získat slevu vyjádřenou v procentech či konkrétní částce. Tato sleva pak z pravidla platí na vybranou kategorii produktů či celý nákup.

Nastavení aplikace již není příliš obsáhlé, to však příliš nevadí. Nalezneme zde možnost přepnutí měny, a to mezi americkými dolary a eury, počet načítaných položek, možnost vždy otevírat konkrétní položky ve vašem prohlížeči nebo aktivaci funkce Shake it.

Na první pohled povedený nákupní rádce

Aplikace PandaCheck je velmi užitečným pomocníkem při nákupu z čínských obchodů. Vyhledávání cen konkrétních produktů zde funguje na jedničku, základní filtry pak budou většinou také stačit a body aplikace získává také za přehledné a svižné rozhraní. Vítáme také možnost prohlížení jednotlivých kategorií, kde lze často také narazit na velmi zajímavé výrobky. Ke škodě rozhodně nejsou ani slevové kupóny, byť jejich uplatňování bývá často přinejmenším zvláštní a nejednou jsme se setkali s nesedícím odečtením slevy. To je však obecný problém snad u všech čínských e-shopů a s aplikací tak nesouvisí.

Samostatnou kapitolou jsou pak recenze vybraných obchodů. Je na vás, zda budete tvůrcům důvěřovat, že do výběru nezařadili i nějaký e-shop pochybných kvalit. My jsme porovnali naše osobní zkušenosti s nákupem u některých, v aplikaci uvedených, čínských obchodníků a ty se s uvedenými recenzemi víceméně do puntíku shodovaly. Aplikace je tak ideální například pro vyhledávání produktů z našeho seriálu Tipy z Číny ;-).

Aplikaci PandaCheck lze stáhnout z Google Play zdarma. O jejich kvalitách pak něco prozrazuje také průměrná známka 4,5 hvězdy z celkového počtu přes 450 hodnocení. Vedle toho však můžete služby PandaCheck využít také prostřednictvím oficiálních webových stránek.

PandaCheck
PandaCheck

 

Nakupujete v Čínských obchodech? Pomůže vám v tom nově také aplikace PandaCheck?

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)