Opera Max je v nové verzi ještě rychlejší a bezpečnější

Opera Sync

Webový prohlížeč Opera Max je komplexním řešením pro uživatele, kteří chtějí mít kontrolu nad využitím svých dat a co možná nejrychlejší surfování. Poslední aktualizace aplikace na verzi 1.5.6 přináší nejnovější technologie do funkce „Opera Turbo,“ nabízející sofistikovaný přenos dat přes proxy servery nejen pro prohlížeč, ale i další programy. Opera Max je tak zase o něco rychlejší a bezpečnější než dosud.

Opera Max šetří přenesená data

Aplikace se setkává s kladnou odezvou především u uživatelů s omezeným objemem přenesených dat skrze mobilní sítě, praktické využití však najde i v případě přetížených veřejných Wi-Fi na místech, jako jsou kavárny, vlaková nádraží, letiště nebo nákupní centra. Během přenosu dat dochází k jejich kompresi a optimalizaci, díky čemuž lze přehrávat hudbu a video s výrazně nižšími nároky na propustnost spojení.

Get more of your data plan with Opera Max. Here’s how!

Get more of your data plan with Opera Max. Here's how!

Jedním z faktorů, na které se vývojáři zaměřili, je práce ve veřejných Wi-Fi sítích, kde jsou oprávněné obavy o bezpečnost, neboť přenášená data může za určitých okolností zachytávat i někdo další. Tvůrci Opery jsou si toho vědomi, proto změnili dosavadní komunikaci VPNky z původního HTTP 1.1 na nové SPDY SSL.

SSL šifrování umožňuje mnohem bezpečnější přenos dat mezi telefonem a proxy servery Opery, což ztěžuje snahu o případný průnik do komunikace. I kdyby tato data někdo zachytil, nebudou mu v podstatě k ničemu.

Opera také tvrdí, že díky použití SPDY bude procházení Internetu výrazně rychlejší – konkrétně až o 23 %. SPDY je přitom součástí připravovaného standardu HTTP 2.0 vyvinutého Googlem pro urychlení mobilního datového připojení. V praktickém nasazení se používá například v prohlížeči Chrome, pokud má uživatel zapnutou funkci úspory dat. Nejlepších výsledků přitom „spořič“ dosahuje na webech s obrázky, videy a hudbou.

Používáte Operu Max? Podělte se s námi i ostatními čtenáři o své zkušenosti v diskuzi pod článkem!

Samsung Max VPN & Data Saver
Samsung Max VPN & Data Saver

Zdroje: Android Authority, Android Central, Android Police, Opera.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)