Odkud oficiálně stáhnout Adobe Flash Player pro Android?

Android Adobe Flash Player

Jak jistě víte, od 15. srpna není v Obchodě Play dostupný Adobe Flash Player (viz zprávička Adobe Flash od zítra (15. srpna) zmizí z Google Play). Aktuálně nejsou vyvíjeny nové verze, počítat můžeme pouze s bezpečnostními aktualizacemi těch již nainstalovaných. Náhradou by měla být norma HTML5, nicméně realitou je, že mnoho webových stránek stále používá Flash a nenabízí alternativu – příkladem mohou být i online archivy vysílání většiny českých televizí či řada webů s video obsahem.

Co tedy dělat v případě, že byste chtěli používat Adobe Flash Player na svém telefonu? Začneme špatnou správou pro uživatele s Androidem 4.1 Jelly Bean: tato verze systému nebyla nikdy podporována a instalační soubory pro ni neexistují. Jinými slovy: Flash na Jelly Bean nenainstalujete.

Adobe Flash Player pro Android

Ostatní si mohou stáhnout instalační balíček APK z nejrůznějších zákoutí Internetu, což ale obnáší potenciální rizika. Chcete-li mít jistotu, že stažený soubor bude stoprocentně „čistý“, obraťte se přímo na zdroj – tedy web Adobe, konkrétně na stránku s archivem starších verzí Flash Playeru, kde najdete i instalačky pro Android. Nabízíme odkazy na poslední vydané verze:

Abyste mohli instalovat balíčky z jiných zdrojů než pouze z Obchodu Play, musíte to mít povolené v nastavení telefonu ([Menu]-Nastavení-Zabezpečení-Správa zařízení-Neznámé zdroje).

Adobe-Updates-Flash-Player-for-Android-Devices

Zdroj: GetAndroidStuff.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (86)