Nejnovější Android aplikace z Google Play #121: Monitorování dat a morseovka

Nejnovější aplikace z google play 121

Pondělní ráno pro Svět Androida a jeho čtenáře znamená nadílku nových aplikací z Google Play. Tento týden nás oslovila aplikace EasyMorse, která umí text převést na morseovku. Credit Card Alarm od českého vývojáře pohlídá splátky kreditních karet a Data Usage zase tok dat. Na závěr můžete vyzkoušet novou anonymní sociální síť pro sdílení myšlenek Paralign.

Moderní morseovka s EasyMorse

Že je morseovka dávno přežitá forma komunikace? Možná, že opravdu ano, ale pokud si chcete oživit zábavné čárkování a tečkování z vašich skautských dob, aplikace EasyMorse vám to ráda umožní. Stačí zadat text do vyhrazeného pole a aplikace se postará o zbytek. Věty nebo slova převede do morseovky, kterou nejen uvidíte napsanou – aplikace ji umí i zvukově nebo pomocí svítilny přivést k životu.

Easy Morse
Easy Morse

Credit Card Alarm od českého vývojáře

Nový počin od českého vývojáře Adama Jůvy si klade za cíl jediné: postarat se o vaše splácení kreditních karet. Majitelé kreditních karet si půjčují peníze od banky, které lze během daného období vrátit zcela bez úroků. Na časový úsek se však často zapomíná a výsledkem jsou vysoké poplatky. Aplikace Credit Card alarm období hlídá za vás a eviduje dané platby.

Credit Card Alarm
Credit Card Alarm

Monitorujte tok dat s Data Usage

Ačkoli Android nativně obsahuje sledování spotřeby dat aplikací, proč si výsledky neověřit a nepřidat i pár funkcí navíc? Aplikace Data Usage nabízí přehledné grafy využívání dat na Wi-Fi i mobilním připojení. Informace obsahují hodnotu stahování a nahrávání jednotlivých položek i celku. Data Usage sledují tok dat v reálném čase přímo před vámi – pokud však dáváte přednost celkové historii, stačí nastavit určitý časový úsek.

Data Usage & Network Monitor
Data Usage & Network Monitor

Paralign pomůže vyjádřit vaše myšlenky

Paralign je sociální síť s novým, anonymním konceptem. V podstatě jde o vyjadřování krátkých myšlenek nebo poznámek bez vašeho jména. Ostatní podobně smýšlející lidé vám pak mohou anonymně napsat nebo jen srdíčkem vyjádřit souznění. Ačkoli je aplikace v angličtině, koncept nás oslovil a notnou chvíli jsme strávili prohlížením kartiček s myšlenkami druhých.

Paralign - Aligning Thoughts
Paralign - Aligning Thoughts

Vyzkoušejte další skvělé aplikace

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)