Nejnovější Android aplikace z Google Play #110: fotky ve VR, povedený SMS klient a další

android aplikace 110

Dnešní díl seriálu jako první nabídne aplikaci pro tvorbu panoramatických fotografií, které si lze prohlížet ve virtuální realitě – Cardboard Camera. Druhým tipem je přizpůsobitelný SMS klient AwSMS. Následuje výuková aplikace od samotného Googlu, která vám umožní nakouknout do více než 850 muzeí po celém světě – Arts and Culture. Na závěr si představíme aplikaci určenou k vytváření/stříhání videí přímo ve vašem Android zařízení – Adobe Premiere Clip. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace 110.

Cardboard Camera

Krabicové „brýle“ pro virtuální realitu společnosti Google jistě není třeba představovat. Pokud vám i tak nejlevnější virtuální realita na trhu nic neříká, zamiřte do jednoho z našich starších článků, kde se o Google Cardboard dozvíte více. Nyní se vraťme k aplikaci Cardboard Camera – ta dokáže vytvářet panoramatické fotografie (i se zvukovou stopou), které si lze prohlížet ve virtuální realitě. Poměrně snadno tak zaznamenáte jakýkoli okamžik, jenž si poté můžete připomenout ve velmi živé podobě. Panoramatické fotografie vytváříte klasickým otáčením telefonu v rámci 360 stupňů. Aplikace vás při záznamu okolí upozorní, pokud budete telefonem otáčet příliš rychle (čímž určitým způsobem zamezuje rozmazání fotografie). Po instalaci aplikace si v její základní nabídce můžete prohlédnout několik zajímavých ukázek panoramatických fotografií.

Cardboard Camera
Cardboard Camera

AwSMS

Při používání standardních (již přeinstalovaných) aplikací pro posílání SMS můžete velmi brzy zjistit, že nenabízí prakticky žádné nastavení, což je v souvislosti s přizpůsobitelností operačního systému Android velká škoda. Ještě že existuje Obchod Play, kde lze stáhnout a vyzkoušet nespočet alternativních klientů, a to prakticky jakékoli aplikace našich Android zařízení. AwSMS představuje výborného SMS klienta, který nabídne spoustu možností přizpůsobení. V aplikaci lze upravovat nejen témata (která lze aplikovat na jednotlivé části UI), ale také samotné konverzace, kde lze měnit velikost jednotlivých prvků, písma, velikosti „bublin“ a spousty dalších prvků. Aplikaci nechybí podpora pop-up (vyskakovacích) okének s SMS zprávou, na která lze skrze plovoucí okénko ihned reagovat.

Odkaz na Google Play.

Arts and Culture

Společnost Google chce, abychom se nejen bavili, ale také vzdělávali, a proto přináší výukovou aplikaci Arts and Culture. Jedná se o unikátní projekt, do kterého se zapojilo více než 850 předních muzeí a archivů, díky čemuž se na internet vystavily ty nejkrásnější poklady světa. Aplikace je postavena na 360stupňových panoramatických prohlídkách umožňujících detailní prozkoumání zajímavých muzeí či dalších historických prostor. Obsah je rozdělen do tří základních kategorií – Umění, Historie a Zázraky, přičemž v každé z nich lze dohledat obrovské množství zajímavých fotografií, textových popisků a virtuálních prohlídek.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture

Adobe Premiere Clip

Společnost Adobe vydala pro Android další aplikaci. Tentokrát se jedná jednoduchý editor videí Adobe Premiere Clip. Aplikace nabídne velmi jednoduché uživatelské rozhraní, díky kterému se podaří vytvořit video i úplnému začátečníkovi. Základem je časová osa, na kterou postupně vkládáte jednotlivá videa (fotografie). U vkládaných videí lze upravit jejich barevné podání, dále nechybí přidávání zajímavých animací přechodů, zpomalení videí a další. Videím lze rovněž přidat vlastní hudbu. Adobe Premiere Clip také disponuje nástrojem pro automatické vytvoření videa, díky čemuž stačí nastavit pouze pár základních parametrů a o zbytek se postará samotná aplikace.

Adobe Premiere Clip
Adobe Premiere Clip

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)