Mr. Mouse: Proměňte svůj Android v počítačovou myš

mrmouset

Na XDA fóru se objevují poměrně zajímavé aplikace – například nedávno padla zmínka o programu Blueput Droid, který umožňuje používat zařízení s Androidem jako touchpad. To může být docela užitečné, například pokud jste na cestách s notebookem.

Mnoha lidem ale touchpady nevyhovují a preferují myš. Co kdybychom vám řekli, že byste mohli používat svůj Android jako myš, která ke snímání pohybu využívá senzory a optiku fotoaparátu? Pokud vám tato možnost připadá zajímavá, pak dovolte, abychom vám představili člena XDA fóra, vystupujícího zde pod přezdívkou MM32, který přesně takovou aplikaci vytvořil! Z hlediska ovládaného počítače je v současné době k dispozici pouze verze pro Windows (tedy nikoli pro Linux a Mac), a podle redaktorů XDA se zdá, že funguje docela dobře. Jak již bylo řečeno, aplikace používá pro sledování pohybu v prostoru fotoaparát, knihovnu OpenCV (Open Source Computer Vision) a senzory, následně převádí pohyb zařízení na kurzor. Samozřejmě vše funguje bezdrátově a tím pádem i na větší vzdálenosti – k připojení k počítači se totiž používá Bluetooth (a pravděpodobně i Wi-Fi). To ale není všechno: svůj telefon můžete s pomocí Mr. Mouse použit také jako touchpad.

Aplikace je ještě ve fázi „rané betaverze,“ takže pokud se ji rozhodnete používat, počítejte s tím, že sem tam narazíte na chybu. V takovém případě je vhodné nechat echo autorovi, aby mohl problém opravit.

Oficiálně podporovanými zařízeními jsou podle autora HTC Nexus One a Samsung Sensation 4G. V poslední aktualizaci ale, kromě jiných úprav, přidal podporu starších zařízení, nicméně není potvrzeno, že to bude fungovat.

Další informace a odkaz ke stažení najdete v příslušném diskusním vláknu XDA fóra.

Zdroj: XDA Developers.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)