TOPlist

Návrat do budoucnosti: Připomeňme si, jak to mělo a jak to vypadá v roce 2015

Návrat do budoucnosti – náhleďák

Mobilní telefony s Androidem sice nehrály roli ve filmu Návrat do budoucnosti, ale dnešní den už ano. A uměli bychom si jej bez mobilních telefonů představit? Dnešní datum je tak trošku svátkem každého správného nerda. Většina z vás jistě bude znát legendární filmovou trilogii z osmdesátých let – Návrat do budoucnosti. Zatímco v prvním díle se jeden z hlavních protagonistů, Marty McFly (Michael J. Fox), vrátil pomocí stroje času v podobě úžasného vozu DeLorean DMC-12 do roku 1955 a následně musel vyřešit kromě svého návratu i další problémy, které způsobila jeho přítomnost v minulosti, v díle druhém se Marty posouvá do budoucnosti, aby vyřešil problémy vlastního syna.

Marty McFly v oblečení z filmového roku 2015 Marty se oblékl do automaticky upravitelného oblečení a bot

Právě druhý díl je tím, který si dnes většina zapálených fanoušků a nerdů po celém světě připomíná. Marty McFly totiž spolu s doktorem Emmetem Brownem cestoval právě do 21. října 2015. Dnes si po těch šestadvaceti letech od natočení filmu můžeme porovnat, v čem se scénáristická vize budoucnosti trefila do černého a v čem se naopak pěkně sekla.

Myrty McFly pronásledován na hoverboardech Ani v druhém díle nechybí honička na prknech. Tentokrát na vznášejících.

Jaká byla věštba Martyho budoucnosti?

V druhém díle trilogie můžeme narazit například na létající automobily, které je snadné vytvořit z běžných silničních vozů. Krátce také můžeme zahlédnout holografickou projekci v podobě žraloka, který na Martyho „zaútočí“ krátce po jeho přistání v budoucnost (a to Marty nemusí mít žádné brýle). Jednou z nejznámějších scén patří ta, ve které Marty unikal záporácké bandě na hoverboardu. Ten je v podstatě jednou z velice mála technologií (možná dokonce jedinou), které v dnešní světě existují a fungují, byť jen jako prototypy nepoužitelné pro komerční využití. Ve filmu bylo také k vidění automaticky upravitelné oblečení a samošněrovací boty, které samozřejmě v reálném roce 2015 neexistují. Zajímavou podívanou pak může být Martyho návštěva v automatizované kavárně, ve které má počkat na Griffa – syna Biffa, záporáka z prvního dílu. Když pomineme fakt, že si tehdy scénáristé nedokázali představit jiné zobrazovací zařízení, než tehdejší tlusté televize, mohlo by se jednat o poměrně zdařilou vizi. Automatizované kavárny již existují, jejich vzhled je ale zásadně odlišný.

Marty McFly - Návrat do budoucnosti 2 Na Martyho ve filmu vyskočil animovaný žralok

Ve třetím díle se Marty McFly vrátí opět do minulosti, konkrétně do roku 1885. Dnešní den je tedy tím jediným dnem, který kdy bylo a bude vůbec možné s tímto filmem spojit. Neváhejte proto ani chviličku a zpříjemněte si dnešní večer shlédnutím alespoň jednoho z těchto úžasných filmů, za kterými stojí zaručeně jeden z nejlepší režisérů současnosti, Robert Zemeckis.

Návrat do budoucnosti a Android

Je úsměvné porovnat, jak vypadal dnešní doba podle tvůrců a jakou podobu má svět nyní. Proč vlastně nikdo neuhádl podobu dnešních smartphonů? Tento film se již delší dobu nachází na Google Play, můžete si jej tedy užít i na svém Androidu, a poctít památku. :)

Stejně tak se můžeme zamyslet, jak může vypadat svět za 10 či více let. Jaká bude podoba mobilních telefonů? Co bude s Androidem? To je samozřejmě ve hvězdách, ale moc se těšíme, až to zjistíme.

Vtipná parodie na film Návrat do budoucnosti

Back to The Future vs The Reality of 2015

Back to The Future vs The Reality of 2015

Jak si myslíte, že budou technologie a mobilní telefony vypadat za deset let?

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)