TOPlist

Man of Steel – Superman opět zachraňuje svět

Man-of-Steel-Henry-Cavill

Jak už to v dnešní době většinou bývá, vyjde film – vyjde hra. Tentokrát se zaměříme na moderního Supermana ve hře Man of Steel podle stejnojmenné filmové předlohy. Hodnocení na Google Play této hře zatím moc nepřeje, my si však v následujících řádcích ukážeme, že i když je takovýchto obdobných her pro Android nespočet, tak se Man of Steel v určitých aspektech liší a dokáže nabídnout něco víc.

man of steel uvodni

Příběh a příjemné povídání okolo

Příběh hry zůstává stejný jako u filmu, stejně tak i hlavní postavy a dějová posloupnost. Jednotlivé mise jsou prokládány animovanými sekvencemi s profesionálním dabingem. Vcelku zarážející je skutečnost, že tyto příběhové vsuvky nelze přeskakovat. Když se tedy poté dostanete do fáze hry, kdy budete daný level opakovat několikrát po sobě, začnete být pomalu, ale jistě frustrováni.

man of steel 3

Další kopie Blood and Glory? Ne tak docela

Už tímto nadpisem musí být patrné, o jaký typ hry se jedná. Man of Steel je založen na prakticky stejném principu, jako dalších X her z Google Play (Blood and Glory, Rage of The Gladiator, Death Dome apod.). Oproti zmiňovaným hrám je však muž z oceli přece jenom v něčem lepší. Souboje jsou totiž více dynamické, mění se prostředí boje a nepřátelé po zásahu odlétávají někdy i stovky metrů daleko díky Supermanově nadlidské síle. Hra je založena na Unreal Enginu a její herní animace vypadají opravdu dobře. Vaše nepřátele můžete prohazovat budovami, nebo s nimi doslova vymetat chodníky při vzdušných manévrech. Tyto situace jsou však samozřejmě nascriptované a odvíjí se od toho, kde se zrovna nacházíte. Pokud jste tedy natočeni směrem ke stodole a udeříte protivníka, tak samozřejmě proletí stodolou a to i když už v ní je díra po předchozím prohození.

man of steel 5

Ostatní prvky hry zůstávají téměř stejné jako u konkurenčních her. Základem ovládání je tedy úhyb do levé a pravé strany a útok pomocí gest. Zde lze hru pochválit, protože Superman může útočit prakticky z každé strany a také každého úhlu. Abyste po každé sérii útoků mohli použít speciální ránu, je třeba zasadit několik úspěšných úderů. Kromě úhybů do stran se můžete bránit také klasicky, držením prstu na displeji nebo se můžete pokusit o přerušení útoku protivníka. To však vyžaduje velmi přesné načasování. Občas se dostanete do situací, kdy se s protivníkem přetahujete a musíte tak co nejrychleji mačkat 2 prsty na příslušné kruhy na obrazovce.

Vylepšování statistik Supermana – motivační prvek hry

Hra nabízí příběhový a survival mód. Příběhový mód dohromady obsahuje 17 misí, kde ve většině z nich  musíte porazit několik protivníků, někdy stačí pouze jeden (u některých hlavních záporáků). Za každého z nich získáváte zkušenosti, které následně můžete vkládat do Supermanových atribut. Upgradovat si můžete buďto jeho speciální schopnosti, nebo osobní vlastnosti jako sílu, rychlost útoku, rychlost úhybu, zdraví apod. Mezi speciální schopnosti pak patří červený paprsek ze Supermanových očí a abnormální rychlost po určitý časový úsek. Jen vylepšováním těchto schopností a atribut se budete schopni ve hře dostat dále. V pozdějších fázích hry jsou protivníci vcelku nemilosrdní a vůbec se s vámi nemazlí. Zkušenosti pro vylepšování můžete získat nejen z opakování misí story módu, ale také v survival módu. Kromě zkušeností získáváte i speciální klíče, za které si poté můžete otevřít nové obleky pro Supermana.

ScreenShot10

story

Grafické zpracování a verdikt

Jak už bylo jednou řečeno, hra je postavena na Unreal Enginu a nevypadá vůbec špatně. Hlavním problémem této hry bude zřejmě skutečnost, že není úplně ideálně optimalizovaná. Man of Steel jsem testoval na telefonu Samsung Galaxy S3 a to s různými ROM a pokaždé jsem se setkal s náhodnými pády hry. V některých okamžicích se hra docela dost seká a vy tak pouze čekáte, zda aplikace spadne či nikoliv. I přes tyto pády a občasné záseky lze hru bez problému do konce dohrát. Pravděpodobně by se mohlo jednat o důvod, proč má na Google Play tak nízké hodnocení, protože jinak si myslím, že se jedná o velmi povedenou hru svého žánru.

Video

Man of Steel

Man of Steel

2728b5accec55e93bc4171e658a117a3?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)