TOPlist

LG G3 s oficiálně – zmenšená verze G3 s 5″ displejem

LG G3 s_4

Je tomu přibližně měsíc, co se v České republice oficiálně představila nová vlajková loď LG G3 na pražské AndroidRoadShow 2014, a jihokorejský výrobce telefonů LG již představuje jeho zmenšenou verzi, která ponese název LG G3 s.

LG G3 s_4

Nové „esko“ se na trh zařadí do střední třídy telefonů, a tak je již nejspíše jasné, že nabídne o něco chudší výbavu než klasická verze G3. Ponechán byl však skvělý design Floating Arc s pětipalcovým IPS displejem s HD rozlišením a jemností 294 ppi, který zaujímá 74,1 % plochy na přední straně telefonu. Telefon s tenkými rámečky poté nabídne i přes větší velikost displeje příjemné rozměry 137,7 mm x 69,9 mm x 10,3 mm s váhou 134 g.

LG G3 s_3

Srdcem telefonu se stal čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 taktovaný na 1,2 GHz, kterému bude dopomáhat RAM o velikosti 1 GB. K dispozici bude také slot pro microSD karty, jímž půjde rozšířit 8GB vnitřní paměť. Dlouhou výdrž poté zajistí baterie o kapacitě 2 540 mAh. Opomenout nesmíme ani systém Android, který zde bude ve verzi 4.4.2 KitKat. LG G3 s bude disponovat také dvěma fotoaparáty. Na zadní straně nalezneme 8Mpx snímač s Laser Auto Focus a pro oblíbené „selfí“ tu máme na přední straně 1,3Mpx kamerku.

LG G3 s_1

LG vybavilo zmenšenou verzi také těmi nejlepšími funkcemi z jejich vlajkové lodi, a tak se LG G3 s může pochlubit například:

  • Laser Auto Focus: Díky laserovému zaměřování jsou fotografie nejen ostřejší, ale i mnohem lépe a rychleji vyfocené.
  • Touch & Shoot: Zaostření a zmáčknutí spouště už nejsou dva, ale pouze jeden krok. Stačí jen jedno gesto.
  • Gesture Shot: Nejen pro fanoušky trendy selfie se hodí gesto zatnutí pěsti, které automaticky spustí třívteřinovou samospoušť.
  • Smart Keyboard: Chytrá klávesnice se velmi rychle naučí, jak majitel telefonu píše. Chybovost se tak snižuje až o 75 %.
  • QuickMemo+: Pro rychlé poznámky, nákresy i náčrty.

LG G3 s_2

Co se týče konektivity, tak zde nechybí Bluetooth 4.0, A-GPS/Glonass, microUSB nebo například Wi-Fi b/g/n. LG G3 s bude k dispozici na našem trhu od srpna za doporučenou cenu 8 999 Kč v barevných variantách černá, bílá a zlatá.

lg g3 s

Jak se vám líbí zmenšená verze vlajkové lodi LG G3? Je cena za LG G3 s adekvátní?

Zdroje: TZ, phonearena.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)