Lemon Meringue Pie: Pravděpodobné jméno pro nový Android 5.0

android

Betaverze nového mobilního operačního systému Android 5.0 L je mezi námi již nějaký ten pátek. Jedinou neznámou je doposud jeho jméno. Google se totiž omezil na pouhé písmenko L s tím, že pravé jméno přijde později. Z posledních informací ale nyní nejspíše vyplynulo finální jméno. Chcete vědět, jak se pravděpodobně bude váš budoucí Android jmenovat?

  android-lemon-meringue-50

Google se již od počátku systému Android drží tradice se jmény, které vždy reprezentují nějakou cukrovinku. Ani u nového Androidu 5.0 tomu nebude jinak. Server Android Police podnikl důkladnou analýzu zdrojových kódů Androidu 5.0 L na mobilních zařízeních Nexus 5 a 7. Ve zkoumaných souborech bylo nalezeno mnoho odkazů na tzv. „lmp-preview-release.“ Stejný odkaz se nachází i ve WiFi certifikaci připravovaného devítipalcového tabletu Nexus od společnosti HTC. V této certifikaci je označen firmware jako LMP.

A co to LMP vlastně znamená? Možností není mnoho, a tak zůstává na výběr „Lemon Meringue Pie“. Je však velmi nepravděpodobné, že by společnost Google uveřejnila pravé jméno před oficiálním vydáním stabilní verze.

Líbí se vám jméno Lemon Meringue Pie?

Zdroj: Android Police

 

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)