TOPlist

Kodak představil IM5 – svůj první telefon s Androidem

kodak_im5_ico

Známý výrobce Bullitt, do jehož portfolia patří například odolné telefony značky CAT, představil na veletrhu spotřební elektroniky CES první chytrý telefon, vyráběný pod značkou Kodak. Novinka má označení IM5 a patří do kategorie zařízení střední třídy.

Novinka je vybavena 5″ displejem s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů (jemnost 294 ppi), osmijádrovým procesorem MediaTek MT6592 na frekvenci 1,7 GHz, 1 GB operační paměti a 8 GB interního úložiště pro aplikace a data, které lze rozšířit paměťovou kartou formátu microSD. Z hlediska fotografování je tu hlavní fotoaparát s rozlišením 13 Mpx a přední 5Mpx, takže ti, kteří čekali od zařízení pod značkou Kodak „fotomobil“, budou patně z IM5 zklamaní.

Dodejme, že hmotnost zařízení je pouhých 120 gramů (podle redaktorů, kteří měli možnost si telefon osahat, není moc příjemné držet ho v ruce).

Po vizuální stránce velmi jednoduchý smartphone s matným zadním krytem a stříbrnými rámečky zaujme ochranným sklem, které zakrývá celou čelní stranu, tedy nejen displej, ale také tři dotyková navigační tlačítka. Operačním systémem je Android 4.4.2 s vlastní grafickou nadstavbou, vyznačující se jednoduchostí a velkými ikonami. Do budoucna (údajně „brzy“) výrobce slibuje upgrade na Android 5.0 Lollipop.

V Evropě se prodej Kodak MI5 má začít prodávat na konci tohoto čtvrtletí za cenu 229 eur, tedy v přepočtu asi 6 300 Kč, nicméně další zdroje hovoří o 249 dolarech, tedy cca 5 800 Kč.

Zdroje: Chezasite, Hi-Tech, 4PDA.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)