Honor 4A: ultralevný telefon se 2 GB RAM, LTE a Androidem 5.1

Honor 4A

Huawei v Číně představil nový, velmi zajímavý telefon spadající pod značku Honor. Smartphone Honor 4A zaujme především vynikajícím poměrem ceny a výkonu, kterým by mohl zatopit nejednomu přeborníkovi v této disciplíně, zejména pak domácím konkurentům Xiaomi, Meizu a Lenovo.

Huawei-Honor-4A

Výbava telefonu Honor 4A zahrnuje především 5″ IPS displej s naprosto dostatečným HD (1280 x 720 px) rozlišením, díky kterému nabídne jemnost obrazu 294 ppi. Výkon telefonu dodává Qualcomm Snapdragon 210 se čtyřmi jádry Cortex-A7 taktovanými na 1,1 GHz. Grafický výkon v tomto případě obstará čip Adreno 304. Vzhledem k tomu, že se jedná o telefon z nejnižší cenové kategorie, nejednoho uživatele zajisté potěší přítomnost operační paměti RAM o kapacitě 2 GB. Interní úložiště pak skýtá 8GB prostor rozšířitelný o paměťové karty microSD. Telefon se bude prodávat také ve variantě s LTE konektivitou, konkrétní frekvence však zatím bohužel nejsou známy. Hlavní fotoaparát má rozlišení 8 MPx a přední kamerkou nad displejem pořídíte 2MPx snímky. Baterie má kapacitu 2200 mAh a telefon je vybaven technologií rychlého dobíjení. Honor 4A by měl k prvním zákazníkům dorazit s již nainstalovaným nejnovějším Androidem ve verzi 5.1 Lollipop a uživatelskou nadstavbou EMUI 3.1, kterou nalezneme také například u aktuální vlajkové lodi společnosti, telefonu Huawei P8 či nedávno představeného Honoru 7.

Telefon Honor 4A se má v domovské Číně prodávat ve dvou variantách. Levnější, bez podpory LTE vyjde tamní zákazníky na 599 juanů (cca 2400 Kč bez DPH) a dražší, vybavená LTE konektivitou, má stát 699 juanů (cca 2800 Kč bez DPH). Zatím nemáme informace o tom, jestli se Honor 4A oficiálně podívá i na evropský trh, je však poměrně pravděpodobné, že k tomu dojde. V případě, že bude telefon podporovat české LTE frekvence, by se mohlo jednat o velmi zajímavou volbu pro uživatele, kteří nepotřebují nijak zásadně vysoký výkon a přesto by si rádi užili za rozumnou cenu plynulý multitasking či rychlé mobilní datové připojení na dostatečně velkém a jemném displeji.

Co na nový Honor 4A říkáte?

 

Zdroj: PhoneArena.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)