Hliník už nefrčí – telefon Gresso Radical má tělo z titanu

gresso_radical_ico

Do nekončících žabomyších válek, planoucích především mezi příznivci Samsungu, oceňujících lehkost plastového těla, a fanoušky HTC, považujících hliník za ideální materiál pro mobilní telefon, se možná již brzy zapojí další skupina, vyzdvihující kvality titanu. Na ruský trh totiž přichází nový chytrý telefon, u nás prakticky neznámé značky Gresso – jmenuje se Radical a je skládán ručně z masivních titanových desek třídy 5 (osm hodin se frézují, další čtyři hodiny brousí), které jsou používány v leteckém průmyslu.

Také dotyková tlačítka jsou vyrobena z tohoto nesmírně odolného kovu. Logo na přední straně je vyrobeno z titanu nebo 18karátového bílého či žlutého zlata. Protože půjde o limitovanou edici, bude vyrobeno pouze 999 kusů, přičemž první stovka zákazníků si bude moci vybrat své číslo.

Další specifikace telefonu odpovídají spíše střední třídě – Gresso Radical bude mít 4,5″ displej s rozlišením 960 x 560 obrazových bodů, čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz a 1 GB operační paměti. Pro aplikace a data jsou připraveny 4 GB interního úložiště, které lze rozšířit paměťovou kartou microSD s kapacitou až 32 GB. Fotoaparát je schopen pořizovat snímky v rozlišení 8 Mpx, samozřejmě disponuje automatickým ostřením a LEDovým bleskem. Přední kamera pro videohovory snímá v rozlišení 1 Mpx.

Telefon umožňuje provoz dvou SIM karet, operačním systémem bude Android 4.1.2 a jeho rozměry jsou 138 x 69 x 12 milimetrů při váze 219 gramů.

Podívejte se na působivou prezentaci se záběry z ruční výroby.

Gresso Radical

Gresso Radical

Minimální cena začíná na 55 000 ruských rublech, to je v přepočtu asi 33 500 Kč, přičemž bude růst v závislosti na modelu. Telefon se aktuálně již prodává a více informací o něm můžete zjistit na oficiální webové stránce, kde si také můžete vybrat své číslo.

Zdroje: Mobil Telefon, LuxLux a Gresso.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)