Glow: svítící sluchátka s měřičem pulzu

Glow titul

Kickstarter je útočištěm, kde sbírají podporu do začátku různorodé projekty. Některé tyto projekty jsou opravdu užitečné, u jiných zase budete přemýšlet nad jejich praktickým využitím, což ovšem těmto projektům neubírá na zajímavosti. Ba možná naopak, díky čemuž se povede zafinancovat i takové projekty, jakým byl například NoPhone – telefon který neuměl doslova vůbec nic. Sami proto rozhodněte, do které kategorie zařadíte jeden z nejnovějších projektů, který tímto způsobem shání peníze na svou realizaci – Glow jsou vůbec první chytrá sluchátka s laserovým světlem v kabelu.

Svítících sluchátek, respektive jejich kabelu, je v tomto případě docíleno za pomoci speciálního vlákna Fibrance, za jehož vývojem stojí společnost Corning – výrobce známého tvrzeného krycího skla Gorilla Glass. Kabel sluchátek Glow ovšem pouze souvisle nesvítí, nýbrž pulzuje do rytmu hudby. To však není jediná zvláštnost těchto sluchátek. Vedle toho, že dokáží světelně pulzovat do rytmu hudby, umí rovněž pulzovat do rytmu vašeho srdce. Tvůrci sluchátek Glow do nich totiž zabudovali také senzor srdečního tepu.

glow sluchátka

Příslibem solidní reprodukce je fakt, že tým, stojící za sluchátky Glow, na jejich vývoji spolupracoval se společností Knowles, jenž dodává součástky i pro celosvětově uznávaného výrobce audiotechniky – Sennheiser. Aby toho nebylo málo, sluchátka nabídnou také, na kabelu umístěné, dálkové ovládání. Tím lze ovládat nejen přehrávač (play/pause, změna skladby) ale také Google Now nebo spoušť fotoaparátu. Vývoj Glow je přitom zaměřen primárně na platformu Android, což je u tohoto typu příslušenství poměrně nezvyklé, jelikož mnohem častěji se jedná o příslušenství primárně určené pro iOS.

Cílem kampaně na Kickstarteru bylo vybrat 100 000 $, což se tvůrcům již podařilo a 43 dnů do konce kampaně mají na svém účtě již přes 153 000 $. Sluchátka si v současnosti můžete na Kickstarteru předobjednat od 149 $.

Co na sluchátla Glow říkáte?

Zdroj: Kickstarter.com, AndroidAuthority.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)