TOPlist

Facebook se zeptá, zda jste v bezpečí, stane-li se blízko katastrofa

jste v bezpeci titulka

V současné době je Facebook obrovským fenoménem, svůj profil na něm má pomalu každý s přístupem na internet. Facebook sám o sobě se navíc snaží dostat doslova všude a co nejvíc tak rozšiřovat pole své působnosti. Není se tedy moc čemu divit, že si již spousta lidí k této sociální síti a novinkám okolo ní vypěstovala jistý druh averze či až skepse. Nyní však Facebook po delší době přichází s potenciálně opravdu užitečnou funkcí – Safety Check.

facebook jste v bezpeci

Pokud se nacházíte v blízkosti nějaké katastrofy, ať už přírodní či jiné, Facebook se vás prostřednictvím notifikace zeptá, zda jste v pořádku. Tak dáte za pomoci Facebook aplikace svým přátelům vědět, že jste v pořádku a nic se vám nestalo. Zrovna tak vás mohou vaši přátelé označit jako „v bezpečí“, například když u sebe zrovna nemáte zařízení s přístupem na internet. Pokud máte tuto funkci aktivovanou a nějaká katastrofa se stane pro změnu v blízkosti vašich přátel, obdržíte notifikaci o tom, že jsou v pořádku oni.

V České Republice tato funkce, pojmenovaná „Jste v bezpečí?“, naštěstí nejspíš příliš využívaná nebude, nicméně své uplatnění může najít v případě, že se buď vy anebo naši přátelé nacházíte v některé ze zemí, kde se přírodní katastrofy vyskytují podstatně častěji. Služba „Jste v bezpečí?“ nebude dostupná pouze skrze mobilní aplikaci, ale také přes klasické webové rozhraní Facebooku.

Co na tuto novou funkci Facebooku říkáte?

Zdroje: AndroidPolice.com, Facebook.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)