TOPlist

Chipolo – hledač ztracených předmětů pro Android

How-to-find-lost-things-Chipolo-to-help-you-find-your-lost-items.

Hledání ztracených, „zašantročených“ či schovaných předmětů patří ke každodenní náplni našeho života a bezesporu kvůli tomu promarníme spoustu užitečného času. Na trhu se tedy objevují všelijaké hledače a upozorňovače, které nám alespoň částečně pomohou z této patálie ven. Na známém serveru KickStarter se objevil zajímavý projekt s názvem Chipolo, který hledání ztracených věcí značně usnadní. Jednoduše opatříte věc, kterou často ztrácíte, speciálním přívěskem, který v sobě obsahuje Bluetooth modul. Pomocí chytrého telefonu je pak nalezení velmi snadné – pokud se tedy přístroj nachází v oblasti do 60 metrů (reálně spíše méně).

http://youtu.be/cy7pdb_M1ag

Smartphone stačí opatřit oficiální aplikací a spárovat s Chipolem. V té chvíli můžete hravě vystopovat, kde se předmět s Chipolem nachází, a dokonce i sledovat teplotu díky speciálnímu senzoru. To se hodí třeba v případě, že vám někdo krade z ledničky zabezpečený pokrm. Chipolo funguje i naopak a dokáže najít váš přístroj – stačí s přívěškem zatřást a mobil na sebe upozorní. Baterie by měla vydržet okolo 6 měsíců a být velmi snadno vyměnitelná.

3e93e4299205fb0e6fab5b9d5b825e4c_large

K dispozici je 9 barevných variant. Ti, kdo na projekt přispějí, získají Chipolo již za 24 dolarů (cca 480 Kč), standardní model pak přijde na 34 dolarů (cca 680 Kč).

47e347bbe5dc570c81873847e8c56754_large

Výběr finančních prostředků končí již tento pátek, ale částka již hravě potřebnou hranici překonala, a tak je jisté, že se Chipolo dostane na trh.

zdroj: kickstarter.com

Hlasujte pro nejlepší zařízení roku a vyhrajte jedno z nich! O čem je řeč? Android Roku 2013!

logo_tmava_cs_CZ

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)