Telefon CAT S40: tank se slabým motorem

Cat S40 titul

Odolné telefony možná nikdy nepatřily mezi trhače prodejních rekordů, své místo na trhu si však našly vždy. Nejinak je tomu i v případě obrněných smartphonů, přičemž jedním z jejich nejvýraznějších producentů je Caterpilar, který se zabývá především výrobou řady pracovních nástrojů – od těžké stavební techniky až po drobné pracovní pomůcky. Nově tato společnost přichází se smartphonem CAT S40, který nabídne především extrémní odolnost.

Cat S40

Telefon disponuje IP68 certifikací, která by měla zaručovat odolnost vůči vniknutí prachu a vody při ponoření do 1 metru po dobu jedné hodiny. Vedle IP68 se však CAT S40 může pochlubit také vojenským standardem 810G, který by měl zaručit odolnost vůči pádu, ponoření do vody a prachu. Dle slov výrobce byl telefon testován na odolnost při pádu z 1,8 metru na beton. Používání telefonu při práci usnadní také možnost ovládat telefon v rukavicích či s mokrýma rukama.

Zbylé hardwarové parametry však příliš neoslní. CAT S40 disponuje 4,7″ qHD displejem s technologií Super Bright Display, která by měla zaručit dobrou čitelnost i na slunci. Displej je překryt tvrzeným sklem Gorilla Glass 4. Výkon dodává Qualcomm Snapdragon 210 se čtyřmi jádry Cortex-A7 taktovanými na 1,1 GHz a grafickým čipem Adreno 304. Operační paměť RAM má velikost 1 GB a interní úložiště nabídne 16GB prostor rozšířitelný o microSD karty. Hlavní fotoaparát má rozlišení 8 MPx a kamerka nad displejem nabídne 2MPx snímky. Integrovaná baterie má kapacitu 3000 mAh. Jako operační systém byl zvolen Android 5.1.1 Lollipop.

CAT S40 se do prodeje dostane 1. srpna, a to ve více než 60 zemích po celém světě. Cena byla stanovena na poněkud přemrštěných 399 £ (cca 15 200 Kč).

Co na CAT S40 říkáte?

Zdroj: AndroidAuthority.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)