Apple Music je jen začátek, na Android míří další služby konkurence

iphone apple soud

Pokud patříte mezi uživatele Androidu, kteří fandí službám konkurenčního systému iOS, máme pro vás dobrou zprávu. Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook potvrdil, že aplikace typu Apple Music jsou na Androidu teprve začátkem a společnost plánuje přinést uživatelům konkurenční platformy ještě více klasických Apple služeb.

Android je v módě, z Applu k nám zavítá ještě více služeb

Ať už je váš názor na Apple a iOS jakýkoli, jedno se mu upřít nedá – úroveň poskytovaných služeb a aplikací. Pryč jsou doby, kdy si každá platforma kopala na svém písečku a snažila se co nejvíce odlišit a nabídnout něco, co konkurence chybí. Čím dál více se zdá, že strategie se mění k uvolněnějšímu obrazu a výhody různých operačních systémů se začínají navzájem prolévat – z čehož nakonec těží zejména uživatelé. Tim Cook sice neprozradil, o jaké služby se bude jednat, rozhodně se však dočkáme brzy. Ve hře je například oblíbený iMessage nebo iCloud. 

Zdá se, že vyvíjení aplikací a služeb pro Android je u přímé konkurence v kurzu – své by o tom mohl vyprávět i Microsoft, který už má v Google Play vlastní launcher, zamykací obrazovku nebo čerstvě zakoupenou aplikaci Swiftkey.

Co si myslíte o vzájemném prolínání a fungování Androidu s iOS?

Zdroj: 9to5mac

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)