TOPlist

Nová aplikace tvrdí, že dokáže přeložit dětský pláč. Splní to?

aplikace android infant cries

Pravda, nebo hloupost? Podle vývojářů z Taiwanu až 92% pravda. Aplikace Infant Cries Translator, neboli Překladač pláče mimina, má najít příčinu strašlivého křiku neutišitelného novorozeněte. Vývojáři si na pomoc najali výzkumný tým z Národní Taiwanské univerzity, který nasnímal 200 tisíc různých záznamů pláčů od celkem 100 kojenců. Po důkladném vyhodnocení měla vznikla aplikace, která pomůže rozeznat potřeby plačícího dítěte.

Infant Cries Translator – aplikace, která nevyšla

Analyzátor křiku si vzal až příliš velké sousto a podle uživatelů, kteří aplikaci skutečně vyzkoušeli, se jedná o naprosto nepřesné vyhodnocování a celkově nepotřebný software. Myšlenka je to však více než krásná – nahrát vzorek pláče a z futuristické krabičky se ozvou přesné pokyny, jak dítě adekvátně jeho potřebám utišit.

Zatím musí stačit instinkty

Ačkoli vývojáři aplikace zaručují 92% úspěšnost při věku dítěte do dvou týdnů, 85,4 % do jednoho měsíce, 83,8 % do dvou měsíců a 77 % do čtyř měsíců, za 82 korun se vám takového zázraku nejspíš nedostane. Zajímavý koncept by však za pár let mohl být bezevšeho funkční a vítanou realitou. Prozatím jsou rodiče stále odkázáni na pradávné instinkty.

Infant Crying Translator
Infant Crying Translator

Zdroj: Digital trends

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)