Nejnovější Android aplikace z Google Play #81 – konkurence Spotify, Lollipop notifikace a další

android aplikace 81 hlavni

Jaké Android aplikace na vás dnes čekají? Jako první to bude aplikace určená k zobrazení podrobných statistik vašich webů z Google Analytics. Následovat bude nová služba pro poslouchání hudby z mnoha internetových rádií – 6 Seconds. Třetím tipem na aplikaci je Videostream Chromecast: Mobile, který je určený pro ovládání videa streamovaného z vašeho počítače do televize. Na závěr jsme pro vás vybrali aplikaci Glimpse Notifications, jež supluje probouzení funkci displeje při příchodu notifikace, a to na jakémkoli Lollipop zařízení. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play 81.

Analytiks

Pokud vlastníte či spravujete web, jistě jste se už setkali s Google Analytics. Ty poskytují velmi podrobné údaje o internetových stránkách, které má uživatel ve vlastnictví nebo ke kterým obdržel přístup. Statistiky zahrnují návštěvnost (unikátní uživatelé, počet zobrazení), odkud uživatelé přichází, jaký je jejich aktuální počet na stránkách a spoustu dalších komplexních nástrojů a ukazatelů, jimiž lze získat velmi důležité informace vedoucí k možné optimalizaci ať už webu či marketingové strategie podnikatelské jednotky. Zkrátka a dobře, pokud chcete vědět o vašem webu ty nejpodrobnější informace, poslouží vám právě Google Analytics. Aplikace Analytiks pak shrnuje ty nejdůležitější ukazatele do vcelku přívětivého uživatelského rozhraní. Táhnutím prstu do stran lze zobrazit informace o dalších webech, otočením telefonu na šířku zase aktivujete skryté grafy vývoje návštěvnosti.

Analytiks for Google Analytics
Analytiks for Google Analytics

6 Seconds

6 Seconds je nová hudební služba, která chce časem konkurovat i takovým velikánům, jako například Spotify či Pandora. 6 Seconds především láká na neomezené (bezplatné) přepínání písniček. Aplikace čerpá z několika internetových rádií, přičemž dokáže servírovat skladby na základě jejich žánru a oblíbenosti. Rovněž nechybí i manuální vyhledávání skladby/autora. Jakoukoli přehrávanou skladbu lze uložit do oblíbených. Všechny takto uložené písničky pak lze přehrát v závislosti na tom, zda na některých stanicích aktuálně běží. 6 Seconds vás možná nepotěší svým zvláštním ovládáním gesty, na které si uživatel musí zvyknout.

OnRad.io - Free Popular Music
OnRad.io - Free Popular Music

Videostream Chromecast: Mobile

Chromecast je šikovná věcička, s níž lze sdílet obsah z mobilního telefonu/tabletu, ale i stolních počítačů a notebooků, do chytré televize. Možná ani ne tak do chytré, jako do „hloupé“, neboť většina současných chytrých televizorů ke sdílení obsahu Chromecast ani nepotřebuje. Pokud vaše televize není zase tak chytrá, jak byste si přáli (a vlastníte Chromecast), můžete vyzkoušet aplikaci pro ovládání Chrome pluginu Videostream prostřednictvím chytrého telefonu. S tímto pluginem lze přes Chromecast streamovat jakýkoliv video soubor z vašeho počítače. S aplikací Videostream, pokud tedy váš počítač a telefon využívá stejnou Wi-Fi síť, můžete přehrávání jednoduše ovládat z vašeho telefonu/tabletu.

Videostream Chromecast: Mobile
Videostream Chromecast: Mobile

Glimpse Notifications

Glimpse Notifications  slouží k rozsvícení vašeho displeje po příchodu notifikace. Tato funkce byla původně představena s telefonem Nexus 6. Díky šikovného vývojáře, který působí na XDA fóru, lze zmiňovanou funkci vyzkoušet na jakémkoli Lollipop zařízení. Aplikace si zakládá na své defaultní Lollipop zamykací obrazovce, na rozdíl od ostatních, podobně stavěných aplikací, jako například Dynamic Notifications. Glimpse Notifications navíc obsahuje nastavení, díky kterému se displej nebude rozsvěcovat ve vaší kapse nebo pokud leží displejem směrem dolů. Zároveň je zde přítomno nastavení, které rozpozná, zda už je telefon z kapsy vytažen.

Glimpse Notifications
Glimpse Notifications

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)