Alcatel OneTouch Hero 2 – šestipalcový sympaťák se stylusem

Alcatel OneTouch Hero 2 – 4

Na veletrhu IFA 2014 se předvedl také Alcatel, který již delší dobu spadá pod čínskou společnost TCL. Na tiskové konferenci, na která se odehrála v klubu Trezor, nechyběla ani naše redakce. V Berlíně byl představen telefon Alcatel OneTouch Hero 2, který se zařadí po bok největších telefonů na světě. Nabídne totiž obrovský 6″ IPS displej s Full HD rozlišením. Rámečky displeje jsou velmi tenké, což je – jak se zdá – letošní trend. Displej zabírá podle výrobce 90 % přední části telefonu. Je navíc kryt odolným sklem Dragontrail a obsahuje oleofobní vrstvu, která zabrání zanechávání otisků. Alcatel OneTouch Hero 2 je velmi tenký (7,9 mm) a na svou velikost také lehký – 175 gramů. Zadní kryt je vyroben z hliníku, což dodává telefonu luxusní nádech.

Alcatel OneTouch Hero 2 - 4

Alcatel OneTouch Hero 2 vsadil na čínský procesor MediaTek MT6592 s frekvencí 2 GHz, který je doplněn 2GB RAM pamětí. Vnitřní úložiště je sice pouze 16GB, nabízí ale možnost rozšíření skrze paměťové karty. Papírově velmi dobře je na tom také fotoaparát, který nabídne 13MPx snímač s optickou stabilizací. O něco horší už je to s kapacitou baterie, která činí 3100 mAh. To je na obrovský 6″ displej poměrně málo, neboť tak velkou baterií disponují povětšinou telefony s displeji okolo 5 palců. Konektivita je výborná – nechybí podpora NFC ani LTE.

Alcatel OneTouch Hero 2 - 5

Nováček od Alcatelu se chce přiblížit úspěšné řadě Galaxy Note od Samsungu. Alcatel OneTouch Hero 2 totiž nabídne kapacitní stylus, který poslouží k přesnějšímu ovládání telefonu. Systém se naučil také podporu zobrazení oken dvou aplikací zároveň. Touto funkcí opět disponují telefony od Samsungu. Alcatel OneTouch Hero 2 lze ovládat také několika pohybovými gesty.

Alcatel OneTouch Hero 2 - 1

Alcatel představil velmi zajímavé příslušenství s názvem MagicFlip DJ. Kromě standardní funkce Flipu se může telefon Alcatel OneTouch Hero 2 proměnit v mixážní pult. Velice zajímavé – jsme zvědavi, jak bude tento typ příslušenství fungovat v praxi.

Alcatel OneTouch Hero 2 - 3

Alcatel OneTouch Hero 2 – specifikace

  • displej: 6″, Full HD rozlišení
  • procesor: osmijádrový MediaTek MT6592 s frekvencí 2 GHz
  • paměť: 2GB RAM, 16GB vnitřní paměti (+MicroSD)
  • fotoaparát: 13MPx, Sharp snímač
  • baterie: 3100 mAh
  • OS: Android 4.4 KitKat
  • konektivita: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, LTE
  • rozměry: 160,5 x 81,6 x 7,9
  • hmotnost: 175  gramů

Fotogalerie

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)