Aktualizace na Android 5.0 Lollipop – jaké jsou plány výrobců? HTC do 90 dní, Motorola pro všechny

android L cover

HTC se již dříve nechalo slyšet, že podpora jeho telefonů a zákaznický servis je pro něj absolutní prioritou. O programu HTC Advantage jsme již psali. Výrobce rovněž slíbil, že dvě poslední vlajkové lodě dostanou Android 5.0 Lollipop do 90 dní od chvíle, kdy společnost novou verzi softwaru oficiálně obdrží. Tak se stalo právě dnes, kdy Google uvolnil kód Lollipopu na stránkách AOSP (Android Open Source Project).

htc-advantage 5.0

Někteří uživatelé se domnívají, že HTC mohlo s portací systému na své telefony začít ještě dříve díky tomu, že vyvíjelo Nexus 9, čímž pádem muselo mít přístup k systému dříve než dnes. Ber jak ber, na Twitteru se informace o začátku vývoje objevila v posledních 24 hodinách. Majitelé HTC One M8 a HTC One M7 by se tak Lollipopu měli dočkat během 90 dní, tedy do ledna 2015. O ostatních modelech společnosti zatím nepadlo slovo, avšak je pravděpodobné, že update dostanou i další modely.

  • I jiní výrobci pomalu prozrazují své plány ohledně aktualizací. Sony například uvedlo, že Lollipop se dostane na všechny modely řady Xperia Z, majitelé Z2 a Z3 mohou update očekávat začátkem příštího roku a další zařízení budou následovat.

sony-xperia-z3 update 5.0

  • Motorola svým vyjádřením potěšila de facto všechny své zákazníky. Android 5.0 dorazí na Moto X první i druhé generace, Moto G první i druhé generace, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx, i Droid Mini.
  • Nvidia se chystá aktualizovat minimálně tablet Nvidia Shield, o starších zařízeních typu TegraNote informace zatím chybí.
  • Další výrobci jako LG a Samsung si většinu svých plánů nechávají pro sebe. Je téměř jisté, že aktualizace se dočkají high-end modely. LG potvrdilo jak LG G3 tak LG G2, u Samsungu je jasno v případě Note 4 a Galaxy S5.

motorola lol

O všech aktualizacích vás budeme průběžně informovat.

hlasovat tlacitko

Zdroje: AC, GSMArena, Twitter.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (39)