TOPlist

5 aplikací, které by neměly v Sony SmartWatch chybět

smartwatch-aplication

Pokud jste neodolali novému konceptu chytrých hodinek a zakoupili povedený model Sony SmartWatch 2 od Sony, určitě jste objevili pestrý svět aplikací pro chytré hodinky i na Google Play. V dnešním článku si představíme 5 povedených doplňků, které by neměly v počítači na vašem zápěstí chybět.

Aplikace od Sony

Trošku mimo pořadí jsme postavili oficiální aplikace od Sony, které lze doinstalovat přímo z prostředí ovládací aplikace hodinek. Rozhodně byste neměli zapomenout na aplikace:

  • Gmail – upozornění na příchozí zprávy z vašeho Google účtu
  • Přehrávač hudby – ovládání standardního přehrávače hudby či Google Music
  • Zmeškaný hovor a zpracování hovorů – aplikace pro správu telefonních hovorů
  • Zprávy – zobrazení SMS zpráv
  • Připomenutí kalendáře – upozornění na události v kalendáři
  • Facebook – pokud používáte tuto sociální síť, může se vám Facebook doplněk hodit

Neoficiální aplikace

Nyní se přesuňme k aplikacím, které nepochází z dílen japonské společnosti, ale za jejichž zrodem stojí nezávislí programátoři. V našem seznamu figurují placené i neplacené programy, které nás svou kvalitou a praktičností dostatečně přesvědčily.

1) WatchIt!

Na první místo se s dostatečným náskokem vyhoupl doplněk s názvem WatchIt!, který se stane pánem notifikací, a Sony SmartWatch jsou bez něj poloviční. Proč tak silná slova? Kvůli upozornění na nové události si většina z nás chytré hodinky pořídí, ale málo kdo možná tuší, že si většina modelů v základu poradí pouze s upozorněním na základní aplikace (SMS, mail, Gmail, kalendář, hovory atp.). WatchIt! ovšem vše mění – dokáže do hodinek zaslat veškeré události, které ohlásí mobilní telefon. Může se tedy jednat o upozornění na jakoukoliv aplikaci, kterou váš smartphone obsahuje. A to je skvělé.

Jsou samozřejmě události, o kterých vědět nemusíme a v hodinkách je nepotřebujeme – to lze zařídit volitelným nastavením upozornění pro každou aplikaci zvlášť. Nejjednodušší je zrušit veškerá upozornění a volitelně pak aktivovat jen ty aplikace, u kterých je upozornění žádoucí.

sony-smartwatch-2-watchit2

Obrovskou výhodou této aplikace je také cena – nezaplatíte ani halíř. A to se rozhodně vyplatí.

Díky aplikaci WatchIt! vás SmartWatch upozorní na každou událost Díky aplikaci WatchIt! vás SmartWatch upozorní na každou událost

WatchIt!
WatchIt!

4) PowerampControl Pro SmartWatch

Patříte mezi náruživé posluchače hudby a používáte skvělý přehrávač Poweramp? Pak by váš prostor v mobilním telefonu měl vyplnit rovněž pomocník PowerampControl Pro SmartWatch, který dokáže aplikaci v mobilním telefonu ovládat. Ovládání hudby sice nabídne i oficiální aplikace od Sony, v našem případě ovšem s přehrávačem PowerAmp nepracovala a rozhodně nenabídne takové možnosti jako tento doplněk. Kromě standardních operací (přeskakování písniček, ovládaní hlasitosti) nabídne rovněž zobrazení obrázku alba, náhodné přehrávání, volbu opakování či výběr určité skladby ve vašem smartphonu i podle alba.

Ovládání hudby nikdy nebylo snazší Ovládání hudby nikdy nebylo snazší

8a434d8aad251e5621b8b6a5428259e3?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)