3D skenování přímo v mobilu? Díky chytré aplikaci to již brzy nebude problém

3D cover

Na pořizování klasických snímků mobilními telefony jsme si již zvykli. Brzy tato činnost dostane i úplně nový rozměr. Vědci ze švýcarského výzkumného institutu pracují na vývoji aplikace, která umožní velmi přesné skenování 3D objektů.

3d-scanning-app-2-1024x576

Pokud si při pojmu „3D“ vzpomenete na HTC EVO 3D, které bylo schopné pořizovat 3D fotografie, tak můžeme konstatovat, že kvalita výstupu z této aplikace by měla být o level výše. Navíc bez potřeby nějakého speciálního vybavení.

3d-scanning-app-1-645x441

Stačí namířit fotoaparát na snímaný objekt a aplikace začne v reálném čase zpracovávat jeho 3D vizualizaci. Na celý proces se podívejte na videu. Aplikace prý podává dobré výsledky i za nepříznivých světelných podmínek a pořízená data půjdou využít i k tisku na 3D tiskárnách. Software je zatím stále ve stádiu vývoje, ale vypadá to, že nic nebrání k jeho úspěšnému dokončení.

Turning Mobile Phones into 3D Scanners

Turning Mobile Phones into 3D Scanners

Zdroj: AndroidPortal

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)