TOPlist

Youtube spouští novou funkci. Propojí ještě více tvůrce s komunitou

YouTube Komunita

Ať se vám to líbí nebo ne, youtubeří jsou fenoménem posledních let a vypadá to, že se to ještě nějakou dobu nezmění. Google si je toho moc dobře vědom, proto se jim snaží jít co nejvíce naproti, a to například novou funkcí nazvanou YouTube Komunita.

YouTube Komunita zatím jen pro vyvolené

Google dnes představil betaverzi nové funkce, která má za úkol vytvořit mezi tvůrcem videí a jeho fanoušky ještě větší pouto. Prozatím jen na vybraných kanálech velkých zahraničních youtuberů nově najdete kartu “Komunita”. Nejlepším a nejrychlejším popisem bude asi to, že se jedná o Timeline, jak známě z Facebooku.

Autoři videí tam budou moc jednoduše zapojit diváky do diskuze. Můžou tam vkládat text, odkazy, videa, živé přenosy, GIF animace a další věci, které známe z klasických sociálních sítí. Odběratelé následně příspěvky uvidí přímo v odběrech, podobně jako nové uploadnuté video.

Na funkci spolupracovali přímo youtubeři

Google se chlubí tím, že se jedná o největší spolupráci, kterou zatím s youtubery provedli. Začali na začátku roku tím, že některým napsali, co by si přáli za funkce k lepšímu propojení s fanoušky. A právě z toho vznikla “Youtube Komunita”. Odzkoušet si novinku můžete například na kanále AsapScience, VSauce3, The Game Theorists. Všechny youtubery, kteří novou funkci testují, můžete nalézt v tomto odkazu.

Co říkáte na novou funkci? Měla by se z YouTube stát plnohodnotná sociální síť?

zdroj: googleblog.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)