TOPlist

Další vylepšení Hangouts: nový indikátor nepřečtených zpráv

nova-verze-hangouts-16-ico

Google v pondělí na oficiálních stránkách své G Suite oznámil další vylepšení Hangouts. Nejde sice o nic revolučního, ale spíše o drobnou, nicméně praktickou evoluci, kterou ocení především uživatelé aktivních chatů.

Co tedy vyhledávací gigant přichystal? Pokud otevřete konverzaci, ve které od poslední návštěvy přibyly nějaké nové příspěvky, objeví se v horní části okna plovoucí tlačítko Přejít na poslední přečtené (viz níže, první obrázek zleva). Když na něj klepnete, obsah obrazovky se automaticky přesune na poslední příspěvek, který jste četli (prostřední obrázek). Snadněji tak pochopíte kontext a směr, kterým se diskuze v době vaší nepřítomnosti ubírala. Do třetice všeho dobrého a zlého: pokud čtete konverzaci a během toho jsou doručeny nové zprávy, uvidíte další plovoucí tlačítko pro rychlý přechod na nepřečtené zprávy (obrázek vpravo).

Vylepšení Hangouts: nový indikátor nepřečtených zpráv Vylepšení Hangouts: nový indikátor nepřečtených zpráv

Vylepšení Hangouts přibližuje konkurenci

Uvedené vylepšení Hangouts posouvá směrem k dalším aplikacím pro textovou komunikaci, jako je například populární WhatsApp. Přínos zaznamenáte především v situacích, kdy jste zapojeni do živých skupinových chatů, kde během krátké doby přibude třeba i několik desítek nových příspěvků. Kromě aplikací pro Android a iOS můžete také nové funkce zaznamenat ve webové verzi Hangouts. Připomeňme, že předchozí aktualizace Hangouts z konce ledna přinesla upravený seznam kontaktů a výsledky vyhledávání.

Novinky jsou k vidění v Hangouts verze 17.0.148298972, která je od konce minulého týdne šířena jako aktualizace formou OTA přes Obchod Play. Pokud tuto verzi ještě nemáte, měli byste ji obdržet v následujících hodinách až dnech.

Jestliže se vám nechce čekat, můžete si stáhnout instalační balíček Hangouts ze serveru APKMirror. V takovém případě je však nutné povolit instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran. 32 MB velký instalační soubor je podepsán Googlem a inovuje stávající aplikaci. Kryptografický podpis zaručuje, že je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním žádným způsobem manipulováno.

Předpokládáme však, že nové zobrazení konverzací souvisí nejen s právě používanou verzí aplikace, ale musí být zapnuto na straně serveru.

Hangouts
Hangouts
Co říkáte na poslední vylepšení Hangouts? Je to to, co tento komunikační program potřeboval?

Zdroje: androidpolice.com, gsuiteupdates.googleblog.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)