Velikonoce z pohledu Googlu: Najdeme je v Androidu, aplikacích i vyhledávání

velikonoce google android 2018

Velikonoce jsou v Česku jedním z nejoblíbenějších svátků vůbec. Ukazují to i výsledky vyhledávání. Témata, která se týkají Velikonoc, se v žebříčcích nejčastěji vyhledávaných výrazů umísťují na předních pozicích. Samozřejmě i ve světě  patří k oblíbeným. V našem odvětví jsou oblíbené hlavně „easter eggs“, neboli velikonoční vajíčka, což jsou malé hříčky a vtípky, které jsou implementovány do systému či do aplikací. Tohle jsou ty nejzajímavější.

Velikonoce s Googlem: Tohle se nejvíce vyhledávalo

Už tradičně jsou Velikonoce tématem, se kterým lidé potřebují poradit, ať už jde o pletení pomlázky, vyfukování vajec či pečení beránků, mazanců a jidášů atd. Pokud se podíváme na statistiky vyhledávání, které Google každý rok zveřejňuje, tak u výrazu Jak…? se umístilo upletení pomlázky na prvním místě vůbec. Návod na vyfouknutí vajíček je také vysoko, a to na šesté pozici celkově.

Velikonoce hledani google 2017 Velikonoce se opět hojně vyhledávaly

Zajímavé je i to, že recepty ovládly také Velikonoce. Nejvíce se vyhledával recept na beránka, který následoval mazanec, vysoko se také objevil recept na jidáš.

Velikonoční vajíčka Googlu

Google si rád hraje, což u Androidu můžeme vídat například u každoročního hledání názvu pro novou verzi systému. Pak ale také u tzv. easter eggů, které se s každou verzí Androidu mění. Jde o neškodné hříčky a vtípky, grafické symboly, animace, titulky se jmény tvůrců a podobně. Obvyklé také bývají skryté, i když hlavní easter egg v Androidu už se pár let nachází schovaný v nastavení, kdy musíte poklepat několikrát na verzi systému Android.

google easter

Tyto velikonoční vajíčka jsou dostupné v každé verzi. Přehled starších „easter eggů“ si můžete prohlédnout v našem článku „Přehled velikonočních vajíček (easter eggs) v Androidu„. Easter Egg se nachází i v poslední verzi Android Oreo. Případně je můžete odzkoušet i pomocí speciálních aplikace.

EasterEggCollection in Android
EasterEggCollection in Android

Easter Egg v Chrome prohlížeči a Google vyhledávání

Easter Eggs jsou ale i v mnoha dalších aplikacích, například v Chrome jste pravděpodobně mnohokrát jeden Easter Egg viděli, a to když vám nefunguje internetové připojení a vidíte stránku s chybou. Nachází se na ni i jednoduchá postava dinosaura. Pokud na něj poklepáte, nebo na pc zmáčknete mezerník, tak spustíte jednoduchou hru.

Google ZERG RUSH

Google ZERG RUSH

V neposlední řadě můžete vidět také plno easter eggů v samotném Google vyhledávání. Zkuste si například vyhledat slovní spojení „zerg rush„, „do a barrel roll“ nebo na telefonu „bubble level„.

Který Easter Egg vás v poslední době nejvíce pobavil?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)