Pro telefon Honor 8 se dá oficiálně v ČR stahovat Android 7 Nougat

Telefon Honor 8 Nougat

O aktualizaci na Android 7 Nougat pro telefon Honor 8 se hovoří již nějaký ten pátek. Nejvěrohodnější informace jsme prozatím měli od japonské pobočky Honoru, která v tiskové zprávě oznámila, že Japonsko bude dostávat aktualizaci od 16. ledna. Nyní už víme, že aktualizace je dostupná i pro Českou republiku.

 

Telefon Honor 8 dostal Nougat i v ČR

Původně Honor hovořil o tom, že aktualizace přijde až v únoru. Naštěstí se potvrdila tisková zpráva japonské pobočky a aktualizace přišla i k nám dříve. Velikost aktualizace je 2,38 GB. Za informaci o aktualizaci děkujeme našemu čtenáři Petrovi K.

Honor 8 – konstrukce-usb, jack

Samotná aktualizace Android 7 Nougat přináší několik novinek v čele s podporou více oken na obrazovce. Urychlí se také práce, a to díky dvojitému poklepání na tlačítko multitaskingu. Díky tomu se dají rychle přepínat naposledy použité aplikace. Další novinkou jsou rychlé odpovědi v chatovacích odpovědích nebo lepší podpora virtuální reality, a to díky API Vulkan.

 

EMUI 5.0 je ve znamení zjednodušování

Aktualizace na EMUI 5.0, která mj. obsahuje Android 7 Nougat, se dá v České republice stáhnout přes HiCare aplikaci v telefonu. Kromě Nougatu ale samozřejmě obsahuje mnohem více. Předěláno bylo uživatelské prostředí, které je nově inspirováno modrými a bílými barvami. V EMUI 5.0 přichází zjednodušená gesta, kdy se většina operací s telefonem dá zvládnout ve třech a méně krocích. Nabízí také větší přizpůsobení a vylepšení systémových operací. Díky tomu by měl být chod systému mnohem rychlejší.

Zjednodušen byl panel oznámení, ve kterém se dají najít jak zkratky, tak i oznámení. Obsahuje také nová gesta, jako například podržení prstu na notifikaci pro rychlé blokování. Zjednodušením prošlo také nastavení. Zde najdeme novou funkci doporučeného nastavení, která telefon nastaví podle současného stavu zařízení. Přidáno bylo také gesto, kterým se dá z nastavení jedním tahem dostat zpátky na hlavní stránku nastavení.

Předělala se také nabídka aplikací. Pokud je nová funkce aktivní, tak se schovávají nesystémové předvolby aplikací v nabídce na domácí obrazovce, díky tomu je mnohem přehlednější. Dále zde máme jednotlivé novinky. Pro případ nouze můžete přidat informace, které se budou záchranářům ukazovat na uzamčené obrazovce. Přidat se dají jména, krevní skupiny, čísla a další informace. Telefon Honor 8 také dostane funkci App Twin, pomocí které se dá přihlásit dvěma různými účty k aplikacím třetích stran jako je WhatsApp nebo Facebook.

 

Které telefony již dostaly aktualizaci na Android 7 Nougat?

Nejlépe na tom jsou samozřejmě Nexus a Pixel telefony, které už mají Android 7.1. Zde se ale nedalo očekávat nic jiného. U jiných výrobců už je to horší. Jako první mimo Google, mělo aktualizaci LG u modelu G5. Od konce listopadu se začala lidem nabízet aktualizace na Nougat u HTC 10 a HTC One M9. V listopadu se také začala objevovat aktualizace pro telefony řady Moto Z, které spadají pod Lenovo.

Android-Nougat-Statue-e1467611722842

Sony postupně aktualizuje své modely od listopadu. Nougat mají nové modely jako Xperia X, X Compact, X Perfomance a XA. Ale také starší řady jako Xperia Z5. Konec roku stihlo také Xiaomi u modelu Mi5 a OnePlus u svých dvou modelů, 3 a 3T. Zde vyšla aktualizace dokonce poslední den roku. Asus se k „vyvoleným“ přidal po novém roce. Samsung po dlouhém betatestování konečně částečně vydal Nougat před několika dny pro řadu Galaxy S7. S trochou úsilí jej můžete nainstalovat i dnes.

Už jste si aktualizovali telefon Honor 8 na Nougat?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (48)