Aplikace Snap: Vymazlete si notifikační lištu k nepoznání

snap aplikace náhled

Nudí vás vaše notifikační lišta? Máte pocit, že by se z rolovacího panelu dalo vytřískat mnohem víc? To máte samozřejmě pravdu. Naštěstí pro nás, to samé si řekli vývojáři aplikace Snap a rozhodli se poskytnout uživatelům stahovací lištu sestavenou každému přesně na míru.

Snap nenahradí základní lištu, přidá si vlastní

Aplikace Snap nijak neupravuje klasickou integrovanou stahovací lištu – místo toho si vyrobí svou vlastní. Rozhodně se nemusíte bát, že by Snap zcela nahradil původní panel nebo vytvářel na ploše zbytečný chaos. Alternativní lišta lze nastavit tak, aby se stáhla pouze za určitých podmínek.

Nastavení umožňuje aktivování panelu zprostřed, zleva i zprava horní části displeje. V praxi to znamená, že pokud budete chtít vysunout lištu klasickou, stačí se vyhnout vámi zvolenému místu ke spuštění Snap panelu.

Ušetří místo na ploše

Lišta nemá nahradit funkci klasického panelu, má však nabídnout praktické rolovací okno s různými widgety. K dispozici je výběr stejných widgetů, mezi kterými vybíráte při vkládání na plochu – jen se místo na plochu schovají do zasouvacího panelu. Lišta pojme při verzi zdarma 3 widgety, jinak jich ale zvládne neomezený počet.

Jednoduchý přístup k potřebným informacím

Aplikace samotná se sestává pouze z jedné obrazovky, na kterou lze přidávat widgety z menu v rozličných velikostech. Přístupné widgety přímo ze stahovací lišty mají samozřejmě své výhody:

  • Nezabírají zbytečně místo
  • Do lišty se jich vejde mnohem více než na několik ploch
  • Nabízí větší přehlednost
  • Přístup k widgetům je velmi jednoduchý

Praktické řešení widgetů

Aplikace Snap nezabírá příliš místa, navíc je v základní verzi bezplatná a funguje naprosto bezproblémově. Je důležité si zapamatovat, na kterou stranu horní části obrazovky jste umístili spouštěč – občas se může stát, že nechtěně spustíte tu či onu lištu. Po chvíli používání vám však Snap a jeho praktičnost přejdou do krve.

Snap Swipe Drawer
Snap Swipe Drawer
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)