TOPlist

Mapy Google nabídnou sdílení seznamů míst. K čemu to bude?

mapy-google-sdileni-seznamu-mist-ico

Mapy Google představují novou funkci sdílení seznamů míst. K čemu to bude dobré? Například pokud chcete známým na návštěvě připravit tipy na místa, která by měli vidět a/nebo navštívit, jednoduše jim ho připravíte a následně nasdílíte prostřednictvím textové zprávy, e-mailu nebo sociálních médií. Seznamy lze prohlížet a editovat i bez připojení k Internetu. Vytvářet je možné také takzvané „veřejné seznamy“, které budou dostupné komukoli. Stručně a jasně ukazuje celou funkci následující video.

Save and share your favorite places with Lists in Google Maps

Save and share your favorite places with Lists in Google Maps

Uvedená funkce debutovala loni v srpnu, nicméně její dostupnost byla omezená jen na uživatele zapojené v programu Místních průvodců. Ode dneška je k dispozici v mobilních aplikacích pro Android a iOS všem bez rozdílu. Počítá se s tím, že časem přibude možnost vytváření seznamů a jejich sdílení i ve webových Mapách Google.

Jak funguje sdílení seznamů míst?

Ve výchozím stavu jsou připraveny tři seznamy: Oblíbené položky, Chci navštívit a Místa s hvězdičkou. Vedle nich si ale můžete vytvořit svůj vlastní nový seznam.

K seznamům míst se pak dostanete přes postranní nabídku Vaše místa, kde je najdete na záložce Uloženo. Seznamy je možné skrývat na mapě, upravovat a mazat. Po aktivaci nové funkce byste pak v nabídce měli najít i tlačítko pro sdílení. Odtud lze seznam nastavit jako veřejný, nebo sdílet formou odkazu, prostřednictvím textové zprávy, e-mailu, sociálních sítí a populárních komunikačních aplikací.

Myšlenka seznamů je, aby uživatelé mohli ukládat a organizovat svá oblíbená místa – například podniky, restaurace nebo památky. Tyto seznamy pak mohou dalším uživatelům sloužit jako průvodci městem. Další možností využití je společné plánování míst, která budete chtít navštívit například během dovolené.

Funkce je aplikována na straně serveru a postupně bude zpřístupňována uživatelům. Aby fungovala, je nutné mít nainstalovanou poslední verzi aplikace Mapy Google.

Google Maps
Google Maps
Využijete novou funkci sdílení seznamů míst? Jaké seznamy se chystáte vytvořit?

Zdroje: androidcentral.com, androidpolice.com, blog.google, 9to5mac.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)