TOPlist

Pixel Launcher konečně kompletně funguje na většině telefonů!

Pixel Launcher

Už je to několik měsíců, kdy jsme naposledy psali o poslední verzi Launcheru od Googlu. Je to z toho důvodu, že oficiální podpora pro Pixel Launcher je na minimu telefonů. To bohužel znamenalo, že nešel nainstalovat na jiné telefony z Google Play. Horší ale bylo to, že po instalaci z jiných zdrojů stejně nefungoval dobře a mnoho funkcí nešlo. To je ale díky jednomu vývojářovi minulost.

Upravený Pixel Launcher obsahuje i Google Now

O úpravu se postaral uživatel redditu s přezdívkou AmirZ. Díky němu je teď dostupný Launcher se stejnými funkcemi jako na Pixel telefonech. Google Now Panel se vám již objeví, pokud potáhnete prstem do pravé strany. Vyhledávání pomocí “pilulky” už má svou animaci a otevře se ve vlastním okně. Počasí je rovněž funkční.

Pokud máte nainstalovaný předchozí “oficiální” verzi Pixel Launcheru, tak ji před instalací tohoto nového musíte odinstalovat. To je v podstatě jediná podmínka. Instalace probíhá klasicky, jako když instalujete APK soubor mimo Google Play. Na Samsung telefonech aplikace padá kvůli problémům s aplikací Secure Folder. Pokud ji odinstalujete, tak vám Launcher bude fungovat.

Na úplný závěr ještě upozorníme, že se nejedná o oficiální verzi od Googlu, Launcher tak instalujete na vlastní nebezpečí. K instalaci není potřeba root, nebo nějaké úpravy. Stačí stáhnout APK soubor. K dispozici je již verze 1.2, která opravuje několik problémů. Do budoucna se také plánuje podpora launcheru z Androidu O.

Vyzkoušíte launcher, nebo máte jiného favorita, na kterého nedáte dopustit?

Zdroj: reddit.com, 9to5google.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)