Operační systém Google Fuchsia si nyní můžete vyzkoušet i přímo na webu

Fuchsia

Google je známý tím, že tvoří projekty, které se můžou určitým způsobem překrývat. Dobrým příkladem jsou například operační systémy. Máme zde Android, Chrome OS a zároveň se také tvoří ještě stále hodně tajemná Google Fuchsia. K tomuto systému už je k dispozici poměrně obsáhlý kód i assety. Díky tomu nyní vznikla webová verze, kde každý může nahlédnout na to, jak má nový operační systém společnosti Google vypadat.

Google Fuchsia by mohl v budoucnu nahradit Android i Chrome OS

Google Fuchsia je zcela od základů nový systém, který používá dokonce nové jádro, který Google vyvinul. Nepoužívá tak linuxové jádro, na kterých běží Android i Chrome OS. Stejně tak od základů začíná s uživatelským rozhraním, které na první pohled nepřipomíná nic, co bychom mohli vidět u ostatních systémů.

Právě na uživatelské rozhraní se můžeme již delší dobu podívat poměrně podrobně. Už několik měsíců se objevují kousky kódů, které přibližují to, jakým směrem se Google chce dát. Nadšenci tyto kódy dokázali zprovoznit, v minulosti už jsme tak mohli vidět jednoduché aplikace, které simulovaly systém Fuchsia. Nyní lze spustit náhled tohoto systému přímo v prohlížeči, což dává mnohem více lidem možnost podívat se pod „pokličku“.

Samozřejmě nepočítejte s tím, že si v tomto online demu spustíte aplikace atd. Jde o jednoduchý náhled s několika funkčními prvky. Můžete si z něj udělat ale velmi dobrou představu, jakým směrem by se měla Fuchsia ubírat. Novinku si můžete vyzkoušet na speciální stránce ZDE. Funguje na počítačích, tabletech i telefonech.

Těšíte se na systém Google Fuchsia?

Zdroj: slashgear.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)