Obchod Play přichází se sdílením nakoupeného obsahu v rámci rodiny

Google-Play-Store-banned-Nine-Android-Apps

Google oficiálně uvolnil novou funkci pro Obchod Play v podobě sdílené knihovny. Uživatelé ve vybraných zemích tak budou moci sdílet nakoupený obsah v podobě aplikací, her, filmů a knih sdílet s až pěti dalšími členy své rodiny.

Sdílená rodinná knihovna lze uplatnit na veškerý obsah z Obchodu Play

S něčím podobným Google již přišel u své Hudby Play. Zde je však pro možnost sdílení odběru hudby s až 5 dalšími členy rodiny potřeba připlatit a namísto 9.99 $ zaplatit 14.99 $ za měsíční odběr. Sdílení ostatního obsahu je však zdarma. Jediné, co je k tomuto sdílení potřeba je vyplnit registrační formulář a zadat nejméně jednu platební kartu jako rodinnou platební metodu. Ostatní členové rodiny však mohou při nákupu do sdílené knihovny použít také vlastní platební karty.

obchod play

Nemusíte mít však obavy, že by například vaše děti prostřednictvím sdílené knihovny vysávali váš účet nákupy her. Majitel karty totiž může pro vybrané účty nastavit nutnost potvrzení nákupu jím samotným. Poté, co tuto funkci aktivujete, budou mít jednotliví členové rodiny pod svými účty dvě knihovny – klasickou soukromou a právě nově vytvořenou sdílenou, do které budou moci přistupovat všichni členové rodiny.

Česká republika musí počkat

Sdílená rodinná knihovna bohužel aktuálně není dostupná pro všechny. Její provoz byl zatím zahájen ve dvanácti zemích, mezi kterými Česká republika bohužel zatím chybí. S vysokou pravděpodobností je však jen otázkou času, kdy se k nám tato nová funkce dostane.

Využili byste sdílenou knihovnu pro Obchod Play?

Zdroj: GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)