Nokia: CEO vidí budoucnost pozitivně. A jak vy?

nokia hlavni

Generální ředitel společnosti Nokia, Rajeev Suri, je neoblomný optimista. Budoucnost značky vidí totiž jasně pozitivní. V rozhovoru pro magazín FierceWireless Suri vysvětlil, že jako šéf firmy musí být hodně zaměřen na zákazníky, a že na cestách mezi nimi stráví opravdu mnoho času. Vzhledem k tomu, kolik zákazníků může považovat za své, bychom klidně mohli říci, že drží prst na tepně telekomunikačního byznysu. Sám se přitom cítí jako vizionář a je přesvědčen, že jeho vize je rozhodně směr, kterým se musí společnost ubírat.

Kde je ztracená minulost společnosti Nokia?

V současné době se společnost ve velké míře zabývá datovou infrastrukturou, přičemž v tomto oboru hodlá společnost i nadále podnikat. Suri se domnívá, že jeho instinkt předvídá klíčové technologické pokroky, a že díky němu dokáže Nokia uvádět na trh produkty v ten nejlepší čas. Co se týče trhu s datovými sítěmi, jeho prozíravost zde opravdu zapůsobila. Společnosti se tak vyplatila například nemalá investice do malých buněk a výkonnějších LTE věží.

nokia-basestation

Suri se také domnívá, že Nokia bude jedinou společností, která bude působit globálně v obou odvětvích mobilního byznysu, tedy v datových sítích i koncových zařízeních, smartphonech. Zastoupení společnosti Huawei by jistě důrazně nesouhlasilo, ale Suri okamžitě spěchá se slovy, že Huawei postrádá důležitý severoamerický trh. Druhý konkurent, Ericsson, zase nevyrábí smartphony od svého odpoutání se od Sony.

Nokia s Androidem

Podle slov šéfa společnosti Nokia bude rok 2017 velmi zajímavý. Společnost nedávno kompletně dokončila akvizici Alcatel-Lucent a navíc jsou stále v očekávání smartphony, které jméno společnosti ponesou přímo na svém těle. Ty by podle dostupných informací měly dorazit na světový trh ještě letos, v následujících měsících. Jaké ale nakonec budou, jaký způsobí poprask a zda budou tím, čím by měly být, to zatím nevyvěští nikdo. A jaký dopad budou mít nové smartphony na starou značku, to si zatím netroufá tvrdit ani sám Suri.

Jak vidíte budoucnost Nokie vy? Měl ba to už vzdát, nebo má stále naději?

Zdroj: androidheadlines.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)