Přehrávač MX Player odstraňuje podporu kodeků AC3 a MLP

mx_player

Aktualizace jednoho z nejlepších přehrávačů videa pro Android MX Player na verzi 1.7.33 neudělala mnoha uživatelům radost – u některých filmů totiž aplikace přestala přehrávat zvuk. Ze seznamu posledních provedených změn vyplynulo, že nová verze aplikace odstraňuje podporu pro dva zvukové kodeky: AC3 a MLP. Údajně se jedná o reakci na licenční spory, což znamená, že MX Player již nebude dodáván s integrovanou podporou pro přehrávání těchto formátů. Nicméně existuje vcelku jednoduché řešení, jak ztracenou podporu opět získat, byť je to trošku komplikovanější než dříve.

Obnovení funkce je jednoduché – stačí stáhnout kodek a odkázat na správný soubor z MX Playeru. Postup a odkazy ke stažení najdete v příslušném vlákně diskuzního fóra XDA Developers. K dispozici je několik variant kodeků, takže je nutné vybrat tu správnou podle architektury procesoru vašeho zařízení, případně lze stáhnout větší balíček „vše v jednom“.

Soubor poté nahrajte do interní paměti zařízení, spusťte MX Player a v nastavení v sekci Dekodér-Přídavný kodek vyberte příslušný kodek. Po restartu aplikace by již měla být podpora AC3 a MLP funkční.

Ačkoli fungování aplikace již není tak pohodlné, jako předtím, kdy jednoduše stačilo stáhnout program z Obchodu Play, není v konečném důsledku příliš velký problém dát vše do pořádku. Jen doufejme, že se jedná o poměrně ojedinělý incident a další autoři přehrávačů nebudou muset dělat podobné kompromisy.

Zdroj: Android Police, XDA Developers.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)