Telefon Meizu MX6 představen: kovový elegán se špičkovou výbavou

meizu mx6

Společnost Meizu, jakožto „odvěkého“ rivala čínského draka Xiaomi, snad nemusíme našim pravidelným čtenářům ani představovat. Tento čínský výrobce si našel cestu i na náš trh, kde se mu podařilo vcelku dobře zabydlet. My jsme měli tu čest například s modely Meizu M2 Note či Meizu MX4 a oba tyto telefony dopadly v našich recenzích velmi dobře. Nyní však výrobce přichází s telefonem Meizu MX6 jakožto nástupcem jednoho ze stěžejních modelů své nabídky. Má novinka čím zaujmout?

Meizu MX6 = skvělá výbava ve stylovém těle

Meizu MX6 se drží zaběhnutého designu, který tato čínská společnost využívá již řadu let, a tak i tentokrát máme tu čest s elegantně vypadajícím zařízením. Na prvních snímcích pak velmi dobře vypadá zejména použití kombinace kovové vaničky na zádech a 2.5D krycího skla na přední straně. Jedním z tradičních prvků je i jediné oválné tlačítko pod displejem, do kterého se tentokrát ukryla i čtečka otisků prstů. Přítomen je i konektor USB-C.

Meizu MX6 1

Když už jsme u displeje, ten nabídne úhlopříčku 5,5″ a FullHD rozlišení, což znamená jemnost obrazu 401 ppi. O výrobu displeje se postarala světoznámá společnost Sharp. Výkon v tomto případě zajišťuje desetijádrový chipset MediaTek Helio X20 se třemi clustery – 2 jádra Cortex A72 o taktu 2,3 GHz, 4 jádra Cortex-A53 s taktem 2 GHz a 4 jádra Cortex-A53 běžící na frekvenci 1,4 GHz. Grafický výkon zde obstarává čip Mali-T880MP4. Operační paměť telefonu činí 4 GB a interní úložiště disponuje 32 GB, s nejvyšší pravděpodobností však telefon nenabídne slot pro paměťové karty. Telefon se pochopitelně připojí i k LTE sítím, bohužel však zatím nejsou známé podporované frekvence.

Solidní fotografické schopnosti zase slibuje použitý fotočip Sony IMX 386 s rozlišením 12 MPx a velikostí pixelů 1,25 µm. Světelnost objektivu zde činí f/2.0. Samozřejmostí je pak přítomnost fázového ostření a možnost natáčet až 2160p video. Přední kamerka disponuje rozlišením 5 MPx. Použitá baterie disponuje kapacitou 3060 mAh a podporuje rychlonabíjení. Meizu MX6 používá systém Android 6.0 Marshmallow a grafickou nadstavbu FlyMeOS 5.2.

Lákavá cena

Telefon Meizu MX6 se v domovské Číně dostane do prodeje koncem tohoto měsíce, a to ve stříbrné, šedé a zlaté barevné variantě. Tamní zákazníci za tento, bezesporu zajímavý, přístroj zaplatí přibližně 7 300 Kč bez DPH (1999 juanů).

Jak se vám Meizu MX6 líbí? Chtěli byste jej i na našem trhu?

Zdroj: GSMArena.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)